Päärautatieasema uudistuu

VR Group muuttaa - päärautatieasema kehittyy

VR:n pääkonttori sijaitsee vuoden 2018 kevääseen asti Helsingin Rautatieaseman itäsiivessä. Länsisiivessä on kaupallista tilaa, esimerkiksi kuntosali ja kahviloita. Asemahallin kautta matkustajat kulkevat juniin ja sen yhteydessä ovat myös aseman näkyvimmät symbolit kellotorni ja Lyhdynkantaja-patsaat (ns. Kivimiehet).

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieasema vihittiin käyttöön 100 vuotta sitten. Se on yksi Suomen tunnetuimmista ja pidetyimmistä rakennuksista.

VR muuttaa pääkonttorinsa Länsi-Pasilaan, Yleisradion käytössä olleeseen Isoon Pajaan. Muutto tapahtuu vuonna 2018. Asematoiminta päärautatieasemalla jatkuu entisellään.

Pääkonttorin muutto vapauttaa Helsingin rautatieasemalta tiloja uuteen käyttöön. Nyt on jälleen aika uudistaa aseman seutua.

Rautatieasema on ollut Helsingin parhaalla paikalla 150 vuotta ja muutoksia on aina tapahtunut. Noin 100 vuotta sitten purettiin vanha asema ja rakennettiin nykyinen. Tavaraliikenne on antanut tilaa Musiikkitalolle, Kansalaistorille ja Keskustakirjastolle.

Sivuillamme voit tutustua Helsingin Päärautatieaseman historiaan. Päivitämme hankkeen edetessä sivuille ajankohtaisia uutisia, kuvia ja tarinoita.