Yhteisellä matkalla


VR Group on yksi juhlavuoden virallinen yritysyhteistyökumppani ja on mukana juhlimassa satavuotiasta Suomea.

VR Groupin juhlavuoden teot kohdistuvat erityisesti nuoriin ja lapsiin, yhteisöihin ja perheisiin, yhteistyökumppaneihin sekä asiakkaisiin. Seuraa, mitä VR Groupissa tapahtuu ja mitkä hankkeet ovat mukana juhlavuoden humussa. Hankkeita tulee lisää vuoden aikana ja niistä kerromme tällä sivustolla.

Sadalle nuorelle duunipaikka kesäksi

VR Group tarjoaa tulevana kesänä 100 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa eri-ikäisille nuorille konsernin eri liiketoiminnoissa ympäri Suomea. Konserni tarjoaa nuorille monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuden kerryttää työkokemusta. Kesätyökampanjassa huomioidaan myös 15–17-vuotiaat nuoret, joilla on mahdollisuus päästä tutustumaan työelämään ja ison yrityksen toimintaan. 

Saimme huikeat 5 000 kesätyöhakemusta. Kiitos kaikille hakijoille!

Katso lisää kampanjasta

Avoimet työpaikat VR-konsernissa

VR:n neljä vuodenaikaa Luonnon päivinä 2017

Suomen luonto on maailman kauneinta ja Luonnon päivien kunniaksi VR haluaa näyttää suomalaisille maamme luontoa erityisestä näkökulmasta. Miltä näyttää suomalainen luonto neljänä vuodenaikana veturinkuljettajan silmin? VR on valinnut henkilöstönsä avulla neljä kauneinta reittiä, jotka julkaistaan suomalaisten iloksi Luonnon päivinä 4.2., 20.5., 17.6. ja 26.8.

Ensimmäisenä Luonnon päivänä 4.2. olimme mukana iloitsemassa siitä reitillä Orivesi-Jyväskylä-Hankasalmi. Tervetuloa talviselle matkalle! 

Luonnon päivät

Samassa Junassa -kuvituskilpailu

 
Kuvituskilpailussa kisailijoita pyydettiin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi vastaamaan työssään kysymykseen ”mikä meissä suomalaisissa on erityisen hienoa”. Ida Österholmin kuvitus ”Me olemme kaikki taideteoksia” hurmasi raadin tarinallaan ja kekseliäisyydellään. Voittajatyöllään Ida haluaa muistuttaa meitä kaikkia siitä, että jokainen suomalainen on uniikki ja erityinen omalla tavallaan. Taideteoksessaan hän hyödynsi kekseliäästi junavaunun rakenteita ja taideteos muuttaa muotoaan, kun junan sisällä istuvat ihmiset vaihtuvat. Idan voittajatyö on nyt teipattu junavaunun kylkeen ja se pääsee raiteille eri puolille Suomea.

Samassa junassa -kuvituskilpailu järjestettiin 9.–31.12.2016. Kilpailu oli avoinna 12–20-vuotiaille nuorille. Kuvituskilpailuun osallistui lähes 100 työtä ja osallistujat tulivat eri puolilta Suomea. Voittajatyön valitsi raati, johon kutsuttiin avuksi 16-vuotias muusikko Lucas tuomaan päätöksentekoon mukaan nuorten äänen ja näkemyksen.

Katso video Idan taideteoksesta ja Samassa junassa -kuvituskilpailusta. 

Lue lisää vr.fi/samassajunassa ja seuraa somessa #SamassaJunassa.

Tuntematon sotilas

Aku Louhimies ohjaa uuden Tuntematon sotilas -elokuvan, joka perustuu Väinö Linnan Sotaromaani-nimiseen alkuperäisteokseen. Elokuva saa ensi-iltansa juhlavuonna 27.10.2017. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni suomalainen voisi nähdä elokuvan valkokankaalta, yhdessä, jaettuna elämyksenä. Elokuva on osa Suomen 100-vuoden itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa, ja se on nyt jo herättänyt laajasti kiinnostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. VR on yksi pääyhteistyökumppaneista. 

Lisätietoa elokuvasta

Syödään yhdessä

Tiesitkö, että Suomessa perheet syövät yhdessä harvemmin kuin missään muussa Euroopan maassa? Tähän halutaan muutos!

Mitä tapahtuu, kun Helsingin rautatieasemalle kattaa puuropöydän ja huutaa: "Syömään!"? Tiistaina 10.1. Helsingin rautatieasemalla syötiin yhdessä aamupuuroa kello 7-9. Puurotempaus aloitti Syödään yhdessä -teemavuoden, joka juhlistaa satavuotiasta Suomea ja elämää kutsumalla ihmiset syömään.

Teemavuotta koordinoi ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, jonka tarkoituksena on edistää yhteisöllisempää ruokakulttuuria ja luoda uusia toimintatapoja. Mukana on yli 100 erilaista ruoka-alan toimijaa: yhteisöjä, yrityksiä, yhdistyksiä, liittoja, säätiöitä ja tutkimuslaitoksia. VR on mukana kampanjassa yhteistyössä Avecran kanssa.

Lisätietoa kampanjasta 

 

Juhlavuonna jo tapahtunutta

Lahti2017 hiihdon MM-kisat

Lahden 2017 MM-kisat olivat juhlakisat. Kisat panostivat erityisesti vastuullisuuteen ja VR tarjosi kisavieraille eettisesti kestävän tavan matkustaa seuraamaan tapahtumaa. Junissa kuulutettiin hiihtoaiheisia kuulutuksia. Polar haastoi kaikki Lahti2017 MM-kisojen yhteistyökumppanit mukaan liikuntahaasteeseen satavuotisjuhlakisojen kunniaksi. Kumppaniorganisaatiot, VR Group mukaan lukien, kilpailivat toisiaan vastaan kuuden viikon ajan keräämällä mahdollisimman paljon liikuntaminuutteja.

VR ja Lahti2017 MM-kisat tarjoilivat kisafiilistä Helsingin päärautatieasemalla, jonne viritettiin live-lähetyksellä varustettu kisakatsomo 23.2.–24.2. sekä 1.3.–2.3. Samalla kisakatsojat saivat testata VR-lasien avulla itse, miltä tuntuu laskea suksilla Lahden suurmäkeä.

 

VR:n lämpökeskus Helsingin asemalla Suomi 100 -avajaisissa

VR tarjosi Suomi 100 -avajaisissa juhliville lämpöä ja läheisyyttä. Sanalla lämpö on kaksi merkitystä: fyysinen lämpötila, jota koemme ja tunnetila, jota koemme esimerkiksi läheistä ihmistä kohtaan. Kaikki haluavat juhliinsa lämpöä, sillä kukaan ei halua palella. Läheiset ihmiset ovat juhlien suola ja erityisissä juhlatilanteissa, kuten uusi vuosi, näytämme herkemmin lämpiä tunteita toisiamme kohtaan.

Suomi 100 -juhlavuoden teema on yhdessä. Lämpö ja läheisyys ovat yhdessäolon kulmakiviä, joten ne linkittyvät suoraan avajaisjuhlallisuuksien teeman.

 

Tutustu juhlavuoden ohjelmaan Suomi 100 -sivustolla www.suomifinland100.fi