Usein kysyttyä työpaikoista

Usein kysyttyä työpaikoista

Kiinnostaisiko ura konsernissamme? Pääset alkuun tutustumalla alla oleviin, usein toistuviin kysymyksiin ja vastauksiin. 


Miten meille haetaan töihin tai koulutukseen?

Julkaisemme työpaikka- ja koulutushaut avoimet työpaikat -sivuilla. Kun löydät sinua kiinnostavan tehtävän, voit hakea sitä täyttämällä hakemuksen rekrytointijärjestelmän kautta.

Koulutushaku tarkoittaa sitä, että tiettyihin tehtäviin (konduktööri, veturinkuljettaja, ratapihatehtävät) rekrytoimme henkilöt koulutuksen kautta. Kun täytät sähköisen hakemuksen rekrytointijärjestelmässämme, hakemuksesi on mukana haussa. Koulutuksen toteuttaa Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO.

Mistä työpaikkailmoituksiamme löytyy?

Julkaisemme ulkoiset haut avoimet työpaikat -sivuilla. Lisäksi julkaisemme useimmat hakuilmoitukset sosiaalisen median työnhakukanavissa, kuten Twitterissä ja LinkedInissä.

Voinko jättää hakemuksen sähköpostin kautta suoraan rekrytoivalle esimiehelle?

Hakemusten hallinnan vuoksi teemme kaikki valinnat rekrytointijärjestelmämme kautta. Järjestelmän ulkopuolisia hakemuksia emme valitettavasti voi ottaa huomioon valinnoissa.

Voinko hyödyntää LinkedIn-profiiliani hakemisessa?

Kyllä voit. Halutessasi voit hakea LinkedIn-profiilisi tiedot hakemuksen pohjaksi. Klikkaa hakulomakkeen LinkedIn-painiketta ja kirjaudu sen jälkeen sisään LinkedIn-tunnuksillasi. Jatka sen jälkeen hakemuslomakkeen täydentämistä. Huomioithan, että LinkedInistä tiedot kopioituvat sinne täyttämäsi kielen mukaisesti.

Miten hakuprosessi etenee?

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat sähköpostiisi viestin hakemuksesi tallentumisesta järjestelmään. Käymme kaikki hakemukset läpi huolellisesti. Hakemuksen perusteella kutsumme soveltuvimmat henkilöt haastatteluihin, minkä jälkeen useimpien tehtävien kohdalla valitsemme soveltuvuusarviointiin kutsuttavat ehdokkaat. Hakuprosessin eteneminen vaihtelee hieman haetusta tehtävästä riippuen.

Mitkä ovat valintakriteerinne?

Jokaiseen työtehtävään on erilaiset valintakriteerit, jotka mainitsemme työpaikkailmoituksen yhteydessä. Arvostamme työntekijöissä tavoitteellisuutta ja vastuullisuutta sekä kykyä tehdä yhteistyötä ja uudistua.

Miten meille pääsee työharjoitteluun tai tekemään opinnäytetyötä? 

Ilmoitamme pääsääntöisesti korkeakoulujen työharjoittelupaikoista ja opinnäytetyömahdollisuuksista avoimet työpaikat -sivuilla. Jos tarjolla ei ole juuri tällä hetkellä sinulle sopivaa harjoittelupaikkaa tai opinnäytetyöaihetta, voit olla yhteydessä meihin osoitteen rekrytointi(at)vr.fi kautta. 

Palkkaammeko kesätyöntekijöitä?

Kyllä, ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat haettavaksi kesätyöt -sivulle yleensä tammi–maaliskuussa. Uusia paikkoja tulee hakuun pitkin kevättalvea, joten jos olet kiinnostunut kesätöistämme, seuraa ilmoitteluamme.