Hallintorakennukseen hotelli – VR Groupin pääkonttori muuttanut 

VR Group on myynyt Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijainneen pääkonttorinsa tilat kotimaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Exilionille, joka remontoi niihin hotellin Scandic Hotelsin käyttöön.

Rautatiehallituksen hallintorakennus, eli VR Groupin entiset pääkonttoritilat, valmistui vuonna 1909. Virasto valmistui, toisin kuin asema, vakaaseen aikaan, jolloin rakennus saatettiin sisustamista ja kalusteita myöten viimeistellä arkkitehti Eliel Saarisen suunnitelmien mukaan. 

Tilat vapautuivat VR Groupin käytöstä, kun yhtiö siirsi pääkonttorinsa toiminnot Länsi-Pasilaan Isoon Pajaan keväällä 2018. Entiset tilat olivat ainutlaatuiset, mutta Iso Paja vastaa modernin työskentely-ympäristön ja -kulttuurin tarpeisiin.   

VR Groupille oli tärkeää löytää ratkaisu, joka täydentää ja tukee kehittyvää asema-alueen kokonaisuutta. Keskeinen tavoite oli myös, että uusi omistaja ja tuleva käyttäjä osaavat arvostaa rakennuksen historiaa ja tuntevat vastuunsa kohteesta tulevaisuudessa.

Koko elinkaarensa ajan tilat ovat mukautuneet kunkin ajankohdan tarpeisiin, ja tulevat muutokset ovat osa tätä jatkumoa. Muutostöiden suunnittelussa on tehty tiivistä ja hyvää yhteistyötä Museoviraston ja Helsingin kaupungin kanssa.

Scandic Hotels avaa pääkaupungin paraatipaikalle vuonna 2021 noin 500 huoneen hotellin, mikä täydentää Helsingin hotellitarjontaa ja vastaa työ- ja vapaa-ajan matkustamisen kasvuun. Lue lisää Scandicin sivuilta