VR lisää joustoa junalippujen peruutuksiin sekä sarja- ja kausilippuihin

Koronavirustilanteen jatkuessa ja liikkumiseen liittyvien suositusten myötä VR muuttaa väliaikaisesti junalippujen peruutusehtoja. Asiakkaat voivat halutessaan peruuttaa VR:n kauko- tai lähiliikenteen kertaliput kuluitta 14.6.2020 saakka. Myös sarja- ja kausilippujen osalta muutetaan käytäntöjä joustavammiksi.

Poikkeuksellinen tilanne on vaikuttanut junamatkustamiseen merkittävästi, ja otamme VR:llä käyttöön lisää keinoja tukeaksemme asiakkaitamme tarpeettoman liikkumisen välttämisessä.

VR:n kauko- ja lähiliikenteen kertaliput, joiden matkustusaika on välillä 16.3.-14.6.2020, voi nyt peruuttaa kuluitta myös ilman lipunoston yhteydessä erikseen hankittua peruutusturvaa. Muuttuneet peruutusehdot koskevat seuraavia lippuja:

  • Kaukoliikenteen kertaliput istuma- ja makuupaikoille
  • Autopaketit
  • VR:n lähiliikenteen kertaliput

Peruutuksen voi tehdä verkkosivuillamme peruutuslomakkeen kautta.

Joustoa sarja- ja kausilippuihin

VR:n kauko- ja lähiliikenteen sarjalippujen voimassaoloaikaa pidennetään niiden lippujen osalta, jotka on ostettu ennen 16.3.2020 ja ovat voimassa kyseisen päivämäärän jälkeen. Verkkokaupasta ja mobiilisovelluksesta ostettujen sarjalippujen voimassaoloaika pitenee automaattisesti 120 vuorokautta alkuperäisen voimassaoloajan päättymisestä, eikä asiakkaan tarvitse olla erikseen yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kausilipuista VR:n kauko- ja lähiliikenteen juniin on nyt mahdollista hakea hyvitystä, mikäli lippu on ostettu ennen 16.3.2020 ja lipun voimassaolo päättyy kyseisen päivämäärän jälkeen. Hyvitystä voi saada käyttämättömästä kaudesta lipun voimassaolon päättymiseen asti. Kausilipun hyvitystä voi hakea peruutuslomakkeella.

Lisää tietoa ja tarkemmat ohjeet peruutuksiin: uusi.vr.fi/korona

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut, joten peruutusten käsittelyssä voi mennä tavallista enemmän aikaa. Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja toivomme, ettei samasta matkalipusta lähetettäisi peruutuslomaketta kahdesti. Kaikki peruutukset käsitellään mahdollisimman nopeasti.


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu