Materiaalitehokkuus ja jätehuolto

VR Groupin tavoitteena on ehkäistä jätteen syntyä. Pyrimme myös lajittelemaan tehokkaasti ja ohjaamaan jätteet hyötykäyttöön.

VR Group on sitoutunut siihen, että vuonna 2020 vain alle viisi prosenttia syntyneen jätteen kokonaismäärästä joutuu kaatopaikalle.

Pyrimme vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ehkäisemällä jätteiden syntyä, kierrättämällä, hyödyntämällä materiaaleja tehokkaasti sekä ottamalla huomioon tuotteiden ja palveluiden koko elinkaaren.

Lisäämme lajittelua ravintolavaunuissa, Helsingin päärautatieasemalla, varikoilla ja pääkonttorilla.

Järkeviä hankintoja ja työmenetelmiä 

Ehkäisemme hävikin syntyä ja edistämme kierrätyksen onnistumista kiinnittämällä huomiota järkeviin hankintoihin, työmenetelmiin sekä työn suunnitteluun. 

Korjaus- ja tuotantoyksikössä korjaamme vanhaa kalustoa uuteen käyttöön sopivaksi sekä kunnostamme vaunun tai junan osia uudelleen käytettäviksi. Käytöstä poistuvat materiaalit hyödynnämme ja kierrätämme tehokkaasti.

Kunnossapidossa ja siivouksessa haasteena on syntyvän jätteen vähentäminen. Kehitämme jätteiden lajittelua, työmenetelmiä ja välineitä edelleen, jotta saisimme kaatopaikalle menevän jätteen osuuden vähenemään.