Junalaiturilla

VR eli matkustajaliikenne

Ajamme päivittäin yli tuhat matkustajajunaa – tervetuloa kyytiin!

Huolehdimme VR:llä rautateiden matkustajaliikenteestä. Ajamme yli tuhat matkustajajunaa päivässä: kaukojunia kulkee keskimäärin noin 250 vuorokaudessa ja lähijunia noin 820.

Ravintola- ja catering-palveluja tarjoava Avecra täydentää palveluitamme junissa ja asemilla. Matkustajaliikenteeseen kuuluu myös Pohjolan Liikenteen linja-autoliikenne, ja lisäksi ajamme kohta Tampereen Ratikkaa

Haluamme tarjota asiakkaillemme mukavimman, turvallisimman ja ympäristöystävällisimmän tavan liikkua. Tähän pyrimme esimerkiksi nostamalla täsmällisyyttä, uusimalla hinnoittelua sekä parantamalla palvelua.

Tavoitteemme on, että junamatkustaminen on kaukoliikenteen halutuin matkustusmuoto.

Asiakas on avainasemassa

Tarjoamme asiakkaillemme viihtyisät ja nopeat junat sekä monipuoliset reitit ja palvelut. Asiakaskokemuksen parantaminen on keskeinen tavoitteemme: haluamme taata sujuvan ja mukavan matkustuskokemuksen.

Asiakkaillemme tärkeää on junamatkustamisen helppous ja vaivattomuus. Junamatkan aikana voi esimerkiksi työskennellä, ja matkustamisen mukavuutta lisäävät ilmainen verkkoyhteys ja ravintolapalvelut. Asemat sijaitsevat keskeisillä paikoilla, ja matka-ajat ovat yhä nopeampia.

Juna on myös ympäristöystävällisin valinta ja kulkuvälineenä turvallinen. Kaikki Suomen matkustajajunat kulkevat jo hiilineutraalisti

Tahdomme tehdä matkasta huolettoman ja ratkaista myös poikkeustilanteet ennakoiden ja ensiluokkaisesti.

Palvelua monessa kanavassa

Palvelemme asiakkaitamme monessa eri kanavassa niin kasvokkain kuin digitaalisesti. Tarjoamme mahdollisuuden ostaa lippuja halutulla hetkellä itselle luontevassa kanavassa ja kehitämme palvelukanaviamme jatkuvasti.

Suurin lipunmyyntikanavamme on verkkokauppamme. Lippuja myydään myös mobiilisovelluksessamme, automaateissa, asemien lipunmyynneissä, kaukojunissa (korona-aikana tauolla) sekä asiakaspalvelukeskuksen puhelinpalvelussa. Lisäksi junalippuja saa R-kioskeista ja matkatoimistoilta eri puolella Suomea. 

Kirjautumalla palveluihimme saat parhaimman matkakokemuksen ja kaiki edut käyttöösi: maksat junalippusi helposti, pystyt seuraamaan matkasi kulkua ja pidät junalippusi tallessa eri laitteillasi.

 

Junassa lemmikin kanssa

Sujuva ja saumaton asiakaskokemus 

Ennen matkaa

Olemme johtava matkapalvelujen tarjoaja Suomessa. Lupaamme asiakkaillemme edulliset hinnat, nopeat matkat ja uudistuvat palvelut. Matkan suunnittelu on helppoa ja lipun ostaminen sujuvaa eri kanavissamme.

Matkan aikana

Kyydissämme on mukavaa ja turvallista, ja matka-ajan voi käyttää haluamallaan tavalla. Junamatka on myös ekoteko. Asiakaspalvelu on meille sydämen asia – niin digitaalisissa kanavissa kanavissamme kuin henkilökohtaisissa kohtaamisissa. 

Matkan jälkeen

VR on keskeinen osa suomalaista joukkoliikennejärjestelmää. Olemme ratkaisemassa liikkumista innovatiivisin keinoin myös siellä, missä edellytyksiä joukkoliikenteelle ei ole. Nyt ajamme busseja ja junia. Tulevaisuudessa viemme asiakkaat ovelta ovelle.