Junalaiturilla

VR eli matkustajaliikenne

Ajamme päivittäin noin 250 kaukojunavuoroa ja yli 1 000 lähijunavuoroa. Tervetuloa kyytiin!

VR huolehtii matkustajaliikenteestä rautateillä. Ravintola- ja catering-palveluja tarjoava Avecra täydentää palvelua junissa ja asemilla. Matkustajaliikenteeseen kuuluu myös Pohjolan Liikenteen linja-autoliikenne.

Haluamme tarjota asiakkaillemme mukavimman, turvallisimman ja ympäristöystävällisimmän tavan liikkua. Tähän pyrimme esimerkiksi nostamalla täsmällisyyttä, uusimalla hinnoittelua sekä parantamalla palvelua.

Tavoitteemme on, että junamatkustaminen on kaukoliikenteen halutuin matkustusmuoto.

Asiakas on avainasemassa

Tarjoamme asiakkaillemme viihtyisät ja nopeat junamme sekä monipuoliset reitit ja palvelut. Asiakaskokemuksen parantaminen on keskeinen tavoitteemme: haluamme taata sujuvan ja mukavan matkustuskokemuksen.

Asiakkaillemme tärkeää on junamatkustamisen helppous ja vaivattomuus. Junamatkan aikana voi esimerkiksi työskennellä, ja matkustamisen mukavuutta lisäävät ilmainen verkkoyhteys ja ravintolapalvelut. Asemat sijaitsevat keskeisillä paikoilla, ja juna on kulkuvälineenä turvallinen. Matka-ajat ovat yhä nopeampia.

Juna on myös ympäristöystävällinen valinta. Kaikki Suomen matkustajajunat kulkevat hiilineutraalisti

Tahdomme tehdä matkasta huolettoman ja ratkaista myös poikkeustilanteet ennakoiden ja ensiluokkaisesti.

Palvelua monessa kanavassa

Palvelemme asiakkaitamme monessa eri kanavassa niin kasvokkain kuin digitaalisesti. Tarjoamme mahdollisuuden ostaa lippuja halutulla hetkellä itselle luontevassa kanavassa ja kehitämme palvelukanaviamme jatkuvasti.

Suurin lipunmyyntikanavamme on verkkokauppamme. Lippuja myydään myös mobiilisovelluksissamme, asemien lipunmyynneissä, automaateissa, kaukojunissa sekä asiakaspalvelukeskuksen puhelinpalvelussa. Lisäksi junalippuja saa R-kioskeista ja matkatoimistoilta eri puolella Suomea.

Asiakasohjelmamme Veturi tarjoaa asiakkaillemme lisäetuja ja tarjouksia. Veturin kautta keräämme myös tietoa, jonka avulla voimme kehittää palveluitamme ja kanaviamme entistä paremmiksi.

Junassa lemmikin kanssa

Sujuva ja saumaton asiakaskokemus 

Ennen matkaa

Olemme johtava matkapalvelujen tarjoaja Suomessa. Lupaamme asiakkaillemme edulliset hinnat, nopeat matkat ja uudistuvat palvelut. Matkan suunnittelu on helppoa ja lipun ostaminen sujuvaa eri kanavissamme.

Matkan aikana

Kyydissämme on mukavaa ja turvallista, ja matka-ajan voi käyttää haluamallaan tavalla. Junamatka on myös ekoteko. Asiakaspalvelu on meille sydämen asia – niin digitaalisissa kanavissa kanavissamme kuin henkilökohtaisissa kohtaamisissa. 

Matkan jälkeen

VR on keskeinen osa suomalaista joukkoliikennejärjestelmää. Olemme ratkaisemassa liikkumista innovatiivisin keinoin myös siellä, missä edellytyksiä joukkoliikenteelle ei ole. Nyt ajamme busseja ja junia. Tulevaisuudessa viemme asiakkaat ovelta ovelle.