Veturinkuljettaja Helsingin laiturialueella

Junaliikennöinti

Veturit, veturinkuljettajat ja operaatiokeskus – junaliikennöinti huolehtii, että matkustaja- ja tavaraliikenteen junat kulkevat perille tehokkaasti ja laadukkaasti kaikissa olosuhteissa.

Junaliikennöinnin veturinkuljettajat huolehtivat niin matkustajakaukoliikenteen kuin tavaraliikenteen kuljetukset perille turvallisesti ja tehokkaasti vuoden jokaisena päivänä. Veturinkuljettajat hallitsevat kaikki käytössä olevat kalustotyypit. Nykyisin työnkuvaan sisältyy monella paikkakunnalla myös radio-ohjaustyötä sekä esimerkiksi liikennöintitarkastuksia ja pienimuotoisia kaluston huoltotehtäviä. Kuljettajien työpisteverkosto kattaa koko rataverkon, minkä ansiosta palvelua on saatavilla joustavasti koko maassa.

Junaliikennöinti vastaa VR Groupin vetureiden omistamisesta, elinkaaren hallinnasta ja kunnossapidon järjestämisestä sekä uuden kaluston investoinneista. Vastaamme myös sähköenergian ja junaliikenteen polttoaineen hankinnasta sekä junaliikenteen energiatehokkuudesta.

Junaliikennöinnin suunnitteluyksikkö suunnittelee matkustajakaukoliikenteen ja tavaraliikenteen juniin vetureiden käytön sekä veturinkuljettajien työvuorot. Suunnitteluyksikkö vastaa myös veturinkuljettajien pitkän tähtäimen resurssiennusteista sekä liikennemuutoksiin liittyvistä veturinkuljettajien ja vetureiden lyhyen aikavälin suunnitelmapäivityksistä.

Operaatiokeskus koordinoi junaliikennettä

Operaatiokeskuksen tehtävänä on seurata ja koordinoida VR Groupin rautatieliikennettä kokonaisuudessaan. Operaatiokeskus vastaa junaliikenteen häiriötilanteiden johtamisesta yhteistyössä Väyläviraston, Fintrafficin, HSL:n ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Operaatiokeskuksen vastuulla ovat kalusto- ja henkilöstöresurssien ohjaus, täsmällisyyden johtaminen ja raportointi sekä liikenneinformaation tuottaminen asiakkaille, henkilöstölle ja johdolle.

Junaliikennöinnin tärkeimmät asiakkaat ovat VR Groupin junaliikenteen matkustajat ja logistiikka-asiakkaat, joita palvelemme yhdessä matkustajaliikenteen ja logistiikan kanssa. Teemme tiivistä yhteistyötä myös kaluston kunnossapidon kanssa.

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu