Pietari, ortodoksinen kirkko

Kansainvälinen toiminta

Yleinen maailmantalouden ja -markkinahintojen kehitys, kansainvälisen politiikan käänteet sekä EU-sääntely heijastuvat yhtiömme liiketoimintaan. Kansainvälisesti painopisteemme on ollut Venäjän markkinoilla. Tarkastelemme jatkossa myös muiden Pohjoismaiden mahdollisuuksia.   

Venäjä on ollut kansainvälisesti tärkein toiminta-alueemme. Venäjän taloudellinen ja poliittinen kehittyminen sekä Suomen ja Venäjän välisen ulkomaankaupan tilanne vaikuttavat keskeisesti konsernimme liiketoimintaan. Venäjällä tärkein yhteistyökumppanimme on Venäjän rautatiet RZD.

Suomen ja Venäjän välillä liikennöivä nopea Allegro-juna tarjoaa helpon ja sujuvan yhteyden Helsingistä Pietariin. Matka-aika on alle 3,5 tuntia. Allegron lisäksi Tolstoi-yöjuna liikennöi päivittäin Helsingin ja Moskovan välillä.

Huomattava osa VR Transpointin rautatielogistiikasta on Venäjän-liikennettä. Nämä kuljetuspalvelut kattavat Venäjän ja Keski-Aasian lisäksi myös kuljetukset Kiinan markkinoille. Suomen vahvuuksia Venäjän-liikenteessä ovat sama raideleveys, reitin turvallisuus, toimitusaikojen ennustettavuus ja kuljetustoiminnan tehokkuus. VR Transpoint tarjoaa myös maantielogistiikan palveluja Venäjällä. 

 

Suomen ja Venäjän välillä liikennöivä nopea Allegro-juna tarjoaa helpon ja sujuvan yhteyden Helsingistä Pietariin. Matka-aika on alle 3,5 tuntia.

Toimimme vastuullisesti ja arvojemme mukaisesti myös kansainvälisessä liiketoiminnassa. Noudatamme asemamaan lakeja ja määräyksiä ja teemme yhteistyötä vain luotettavien ja vakavaraisten yhtiöiden kanssa. Pyrkimyksenä ovat yhtenäiset toimintatavat kaikissa toimintamaissa. Korruptioon suhtaudumme ehdottoman kielteisesti.

Tulevina vuosina haemme kasvua liiketoimintayksiköissämme paitsi palveluja kehittämällä ja laajentamalla, myös tutkimalla uusia maantieteellisiä kasvualueita erityisesti Pohjoismaissa.

EU-lainsäädäntö vaikuttaa merkittävästi toimintaympäristöömme. EU:n liikennepolitiikassa korostuvat edelleen rautatiemarkkinoiden avaaminen, tekninen harmonisointi ja ympäristöasiat. Ympäristöperusteisten maksujen ja verojen käyttämistä sekä ohjaus- että rahoituskeinona pyritään EU:ssa lisäämään. Toimimme aktiivisesti Euroopan rautatie- ja infrastruktuuriyritysten järjestö CER:ssä. 

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu