Nainen menossa junaan Turussa

VR, dvs. passagerartrafik

Vi kör mer än tusen passagerartåg varje dag – välkommen ombord!

VR sköter passagerartrafiken på järnvägarna. Vi kör fler än tusen passagerartåg per dag: ca 250 fjärrtåg i genomsnitt per dag och ca 820 närtåg.

Avecra, som erbjuder restaurang- och cateringtjänster, kompletterar tjänsterna på tågen och stationerna. I passagerartrafiken ingår även Pohjolan Liikennes busstrafik och dessutom kör vi Tammerfors Spårvägar

Vi vill erbjuda våra kunder det bekvämaste, säkraste och miljövänligaste sättet att resa. Vi strävar efter detta mål till exempel genom att vara mer punktliga, genom att förnya prissättningen samt genom att förbättra servicen.

Vårt mål är att tågresandet ska vara det populäraste färdsättet inom fjärrtrafiken.

Kunden har en nyckelroll

Vi erbjuder våra kunder trivsamma och snabba tåg samt mångsidiga rutter och tjänster. Ett av våra viktigaste mål är att förbättra kundupplevelsen: vi vill garantera en smidig och trevlig reseupplevelse.

Våra kunder uppskattar att det är enkelt och behändigt att resa med tåg. Man kan till exempel arbeta under tågresan, och den kostnadsfria nätuppkopplingen och restaurangtjänsterna gör resandet bekvämt. Tågstationerna ligger centralt och restiderna är allt kortare.

Tåget är även ett miljövänligt val och ett tryggt färdmedel. Alla passagerartåg i Finland körs redan kolneutralt. 

Vi vill erbjuda kunden en avslappnad resa och lösa eventuella exceptionella situationer med framförhållning och på bästa möjliga sätt.

Service i flera kanaler

Vi betjänar våra kunder i flera olika kanaler, både ansikte mot ansikte och digitalt. Vi erbjuder kunderna möjlighet att köpa biljetter när de vill och i den kanal som känns naturlig för dem, och utvecklar kontinuerligt våra servicekanaler.

Vår största biljettförsäljningskanal är vår webbshop. Biljetter säljs även i vår mobilapplikation, i automater, stationernas biljettförsäljning, på fjärrtågen (inte under coronatiden) och i kundservicecentralens telefontjänst. Dessutom kan man köpa biljetter i R-kioskerna och via resebyråer på olika håll i Finland. 

Genom att logga in på våra tjänster får du den bästa reseupplevelsen och tillgång till alla förmåner: du betalar enkelt din tågbiljett, följer upp din resa och har biljetten i säkert förvar på dina olika enheter.

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu