VR dvs passagerartrafik 

Vi kör dagligen ca 250 fjärrtågsturer och över 1 000 närtågsturer. Välkommen ombord!

VR sköter passagerartrafiken på järnvägarna. Avecra, som erbjuder restaurang- och cateringtjänster, kompletterar tjänsterna på tågen och stationerna. I passagerartrafiken ingår även Pohjolan Liikennes busstrafik.

Vi vill erbjuda våra kunder det bekvämaste, säkraste och miljövänligaste sättet att resa. Vi strävar efter detta mål till exempel genom att vara mer punktliga, genom att förnya prissättningen samt genom att förbättra servicen.

Vårt mål är att tågresandet ska vara det populäraste färdsättet inom fjärrtrafiken.

Kunden har en nyckelroll

Vi erbjuder våra kunder trivsamma och snabba tåg och mångsidiga rutter och tjänster. Ett av våra viktigaste mål är att förbättra kundupplevelsen: vi vill garantera en smidig och trevlig reseupplevelse.

Våra kunder uppskattar att det är enkelt och behändigt att resa med tåg. Man kan till exempel arbeta under tågresan, och den kostnadsfria nätuppkopplingen och restaurangtjänsterna gör resandet bekvämt. Stationerna ligger centralt, och tåget är ett säkert kommunikationsmedel. Restiderna är allt kortare.

Tåget är även ett miljövänligt val. Alla passagerartåg i Finland körs kolneutralt. 

Vi vill erbjuda kunden en avslappnad resa och lösa eventuella exceptionella situationer med framförhållning och på bästa möjliga sätt.

Service i flera kanaler

Vi betjänar våra kunder i flera olika kanaler, både ansikte mot ansikte och digitalt. Vi erbjuder kunderna möjlighet att köpa biljetter när de vill och i den kanal som känns naturlig för dem, och utvecklar kontinuerligt våra servicekanaler.

Vår största biljettförsäljningskanal är vår webbshop. Vi säljer även biljetter i vår mobilshop, vid biljettförsäljningen på stationerna, i automaterna, på fjärrtågen och via kundtjänstcentralens telefonservice. Dessutom kan man köpa biljetter i R-kioskerna och via resebyråer på olika håll i Finland.

Vårt kundprogram Veturi ger våra kunder olika förmåner och erbjudanden. Med hjälp av Veturi samlar vi även in information med hjälp av vilken vi kan vidareutveckla våra tjänster och kanaler.