Nainen lukee junassa

Yhteisellä matkalla
maailman parhaaksi 

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista, vankalla 160 vuoden kokemuksella.

VR:n yrityskauppa Ruotsissa toteutuu – MTRX:stä tulee VR

VR:n yritysosto koskien ruotsalaisen MTRX:n kaukoliikennetoimintaa on saatu päätökseen tänään 30.5.2024. Liikennöinti jatkuu Tukholma-Göteborg-välillä ja kaikki MTRX:n noin 130 työntekijää tulevat osaksi VR:n kaukoliikenteen liiketoimintaa.

Viisi kertaa nopeampi verkkoyhteys kaukojuniin

VR on investoinut 5 miljoonaa euroa junien verkkoteknologian ja Wifi-laitteiston parantamiseen. Tällä hetkellä uusi junaverkko on asennettu noin 80 % junista, ja elokuussa kaikissa junissa on käytössä aiempaan verrattuna viisi kertaa nopeampi ”Uusi VR-wifi”.

Lue lisää

Liiketoimintakatsaus: Haastava toimintaympäristö rasitti liiketulosta merkittävästi

Ensimmäinen vuosineljännes oli haastava VR:n liiketoiminnoille. Kannattavuuttamme laskivat pitkään jatkuneet poliittiset lakot, merkittävän ratavaurion ja poikkeuksellisen pitkän pakkasjakson aiheuttamat kalustohaasteet ja kasvaneet kustannukset. Strategian toteuttaminen ja tuloskäänteen vauhdittaminen kilpailukykymme parantamiseksi jatkuvat määrätietoisesti.

Liiketoimintayksikkömme

Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa ympäristöystävällisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. 

VR voitti uuden bussiliikenteen ostoliikennöintisopimuksen Tukholmassa

VR on voittanut uuden ostoliikennesopimuksen linja-autoliikennöinnin operaattorina eteläisessä Tukholmassa, Tyresön alueella. Sopimus on 10 vuoden mittainen ja alkaa kesäkuussa 2025. Sopimuksen arvo on noin 215 miljoonaa euroa.

VR:n hiilikädenjälki vuonna 2023

Vuonna 2023 VR:n hiilikädenjälki eli positiivinen ilmastovaikutus oli noin 460 000 tCO2e, mikä vastaa noin 45 000 suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä.

VR:n vuosiraportti 2023

Uudistettu vuosiraporttimme 2023 on julkaistu! Vuosiraportilla kerromme tarkemmin vuoden kohokohdista, vastuullisuustyöstä, yhtiön hallinnoinnista sekä taloudellisista luvuista.

Lue lisää

Yhteisellä matkalla jo 160 vuotta

Säännöllinen junaliikenne alkoi Helsingin ja Hämeenlinnan välillä 17. maaliskuuta 1862. Juhlimme siis VR:llä hiljattain 160-vuotissyntymäpäiväämme. Rautateillä on ollut keskeinen rooli suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä – ja on edelleen.

Uutiset ja tiedotteet

Katso kaikki uutiset
VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu