Yhteisellä matkalla maailman parhaaksi 

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista, vankalla 160 vuoden kokemuksella.

VR kasvaa Ruotsissa – ostaa kaukoliikenneoperaattori MTR Express (Sweden) AB:n

VR-Yhtymä Oyj ostaa MTR Nordic AB:n ruotsalaisen tytäryhtiön MTR Express (Sweden) AB:n (MTRX) kaukoliikennetoiminnan. VR on toiminut Ruotsissa vuodesta 2022 lähtien. Yrityskaupan myötä yhtiön toiminta laajenee Ruotsin matkustajaliikenteessä alueellisesta ostoliikenteestä kaukoliikenteeseen. Kaupan toteutuminen edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisen hyväksyntää. 

VR ja SSAB sähköistävät raskaan teollisuuden kuljetuksia

Teräsyhtiö SSAB Europe ja VR:n logistiikkaliiketoiminnasta vastaava VR Transpoint ovat käynnistäneet yhteishankkeen raskaan teollisuuden kuljetusten sähköistämiseksi. VR investoi vähäpäästöisiin maantiekuljetuksiin hankkimalla täyssähkörekkoja, jotka tulevat SSAB Europen kuljetuksiin. Hankittavat rekat kuuluvat kokonaismassaltaan suurimpiin, jotka liikennöivät sähköisesti säännöllisissä asiakastoimituksissa Suomessa. SSAB Europe puolestaan investoi raskaan kaluston latauspisteisiin.

Kaukoliikenteessämme tehtiin vuonna 2023 historialliset yli 15 miljoonaa matkaa

Kaukoliikenteessä tehtiin vuonna 2023 yli 15 miljoonaa matkaa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. 14 prosentin kasvu edelliseen vuoteen johtui arkipäiviin painottuvan liike- ja työmatkustuksen sekä vapaa-ajan matkustamisen suosion kasvusta.

Kesätyöhakumme on auki helmikuun ajan

Haluatko tehdä töitä hyvällä fiiliksellä ja yhteen hiileen puhaltaen? Haemme jälleen kesätyökavereita erilaisiin tehtäviin logistiikan suunnittelusta ja ympäristöasioista aina taloushallintoon. Kesätyöhakumme on avoinna 5.2.2024 alkaen helmikuun ajan.

Myytävien matkustajavaunujen huutokauppa

VR myy yhteensä 51 elinkaarensa päässä olevaa yksikerrosvaunua, joista 29 on InterCity-junavaunua ja 22 ns. sinistä vaunua eli vanhempaa pikajuna- ja makuuvaunua. Vaunukalusto myydään huutokaupassa, johon on etukäteisilmoittautuminen.

Asennamme defibrillaattorit eli sydäniskurit kaikkiin kaukoliikenteen juniin

VR on hankkinut kaikkiin kaukoliikenteen IC- ja Pendolino-juniin defibrillaattorit, jotka mahdollistavat nopean avun sydänpysähdyksessä. Tavoitteena on saada laitteet asennettua juniin maaliskuun loppuun mennessä. 

VR Groupin tilinpäätöstiedote 1.1.–31.12.2023: Kannattavuus parani merkittävästi

VR:n kannattavuus parani merkittävästi kotimaan kaukoliikenteen matkamäärien noustessa ennätyskorkealle. Tavaraliikenteessä toimenpiteet kustannusten sopeuttamiseksi ovat pienentäneet laskeneiden kuljetusvolyymien tulosvaikutusta. Ostoliikenteen pitkien sopimusten heikko kannattavuus heikensi tuloskehitystä. Strategian toteuttaminen ja tuloskäänteen vauhdittaminen jatkuvat määrätietoisesti. Yhtiö tavoittelee vuoden 2027 loppuun mennessä 250 miljoonan euron edestä tulosparannustoimenpiteitä, jonka avulla varmistamme kilpailukykymme ja kykymme rahoittaa lähes miljardin euron kalustoinvestoinnit.

Lue lisää

Liiketoimintayksikkömme

Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. 

Junien ulkoasukilpailun voitti Green steam – yleisöäänestys keräsi yli 20 000 ääntä

VR:n ja muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon järjestämään junien ulkoasun ideakilpailuun osallistui 186 kilpailutyötä, joista kilpailulautakunta valitsi voittajan, Aimo Katajamäen Green steam -nimisen työn. Yleisöäänestyksen voitti Polina Rogovan Suomen metsä -niminen ehdotus. Voittajien ehdotukset toteutetaan yhteen kaukoliikenteen junavaunuun vuonna 2024.

Lue lisää

Tiesitkö?

Tiesitkö, että Pohjolan Liikenteellä puhutaan ainakin 42 eri äidinkieltä? Eniten PL:n henkilöstöstä puhuu äidinkielenään suomea. Seuraavaksi eniten puhutaan viroa, venäjää, arabiaa ja somalia. Työpaikka on upean kansainvälinen!

Yhteisellä matkalla jo 160 vuotta

Säännöllinen junaliikenne alkoi Helsingin ja Hämeenlinnan välillä 17. maaliskuuta 1862. Juhlimme siis VR:llä hiljattain 160-vuotissyntymäpäiväämme. Rautateillä on ollut keskeinen rooli suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä – ja on edelleen.

Uutiset ja tiedotteet

Katso kaikki uutiset
VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu