Nainen lukee junassa

Yhteisellä matkalla
maailman parhaaksi 

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista, vankalla 160 vuoden kokemuksella.

VR:n vuosiraportti 2023

Uudistettu vuosiraporttimme 2023 on julkaistu! Vuosiraportilla kerromme tarkemmin vuoden kohokohdista, vastuullisuustyöstä, yhtiön hallinnoinnista sekä taloudellisista luvuista. 

Uusi junawifi on asennettu yli 60 prosenttiin kaikista kaukojunista

VR:n kaukoliikenteen juniin on tulossa kevään ja kesän aikana uusi, jopa viisi kertaa aiempaa nopeampi ja tasalaatuisempi langaton junaverkko. Uuden junaverkon tunnistaa nimeltä ”Uusi VR-wifi”. Radanvarren katvealueille tarvitaan myös lisää teleoperaattoreiden tukiasemia ja tiedonsiirtokapasiteettia.

VR ja SSAB sähköistävät raskaan teollisuuden kuljetuksia

Teräsyhtiö SSAB Europe ja VR:n logistiikkaliiketoiminnasta vastaava VR Transpoint ovat käynnistäneet yhteishankkeen raskaan teollisuuden kuljetusten sähköistämiseksi. VR investoi vähäpäästöisiin maantiekuljetuksiin hankkimalla täyssähkörekkoja, jotka tulevat SSAB Europen kuljetuksiin. Hankittavat rekat kuuluvat kokonaismassaltaan suurimpiin, jotka liikennöivät sähköisesti säännöllisissä asiakastoimituksissa Suomessa. SSAB Europe puolestaan investoi raskaan kaluston latauspisteisiin.

Liiketoimintayksikkömme

Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa ympäristöystävällisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. 

VR:n hiilikädenjälki vuonna 2023

Vuonna 2023 VR:n hiilikädenjälki eli positiivinen ilmastovaikutus oli noin 460 000 tCO2e, mikä vastaa noin 45 000 suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä.

Kaukoliikenteessämme tehtiin vuonna 2023 historialliset yli 15 miljoonaa matkaa

Kaukoliikenteessä tehtiin vuonna 2023 yli 15 miljoonaa matkaa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. 14 prosentin kasvu edelliseen vuoteen johtui arkipäiviin painottuvan liike- ja työmatkustuksen sekä vapaa-ajan matkustamisen suosion kasvusta.

Junien ulkoasukilpailun voitti Green steam – yleisöäänestys keräsi yli 20 000 ääntä

VR:n ja muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon järjestämään junien ulkoasun ideakilpailuun osallistui 186 kilpailutyötä, joista kilpailulautakunta valitsi voittajan, Aimo Katajamäen Green steam -nimisen työn. Yleisöäänestyksen voitti Polina Rogovan Suomen metsä -niminen ehdotus. Voittajien ehdotukset toteutetaan yhteen kaukoliikenteen junavaunuun vuonna 2024.

Lue lisää

Tiesitkö?

Tiesitkö, että Pohjolan Liikenteellä puhutaan ainakin 42 eri äidinkieltä? Eniten PL:n henkilöstöstä puhuu äidinkielenään suomea. Seuraavaksi eniten puhutaan viroa, venäjää, arabiaa ja somalia. Työpaikka on upean kansainvälinen!

Yhteisellä matkalla jo 160 vuotta

Säännöllinen junaliikenne alkoi Helsingin ja Hämeenlinnan välillä 17. maaliskuuta 1862. Juhlimme siis VR:llä hiljattain 160-vuotissyntymäpäiväämme. Rautateillä on ollut keskeinen rooli suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä – ja on edelleen.

Uutiset ja tiedotteet

Katso kaikki uutiset
VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu