Nainen lukee junassa

Yhteisellä matkalla
maailman parhaaksi 

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista, vankalla 160 vuoden kokemuksella.

VR:n yrityskauppa Ruotsissa toteutuu – MTRX:stä tulee VR

VR:n yritysosto koskien ruotsalaisen MTRX:n kaukoliikennetoimintaa on saatu päätökseen tänään 30.5.2024. Liikennöinti jatkuu Tukholma-Göteborg välillä ja kaikki MTRX:n noin 130 työntekijää tulevat osaksi VR:n kaukoliikenteen liiketoimintaa.

Uusiutuvalla dieselillä kohti kestävämpää rautatielogistiikkaa

Yritysten välinen vastuullisuusyhteistyö ottaa merkittävän askeleen eteenpäin, kun VR sitoutuu käyttämään yhtä paljon uusiutuvaa dieseliä junaliikenteessään kuin mitä UPM Plywoodin vanerin kuljetus Pelloksen tehtaalta Kouvolaan ja Kotkaan kuluttaa. Kyseessä on VR:n ensimmäinen rautatielogistiikan HVO (Hydrotreated Vegetable Oil)-konsepti, jossa asiakkaan kuljetusten päästöt saadaan Scope1 -päästöluokassa* lähes nollaan.

Liiketoimintakatsaus: Haastava toimintaympäristö rasitti liiketulosta merkittävästi

Ensimmäinen vuosineljännes oli haastava VR:n liiketoiminnoille. Kannattavuuttamme laskivat pitkään jatkuneet poliittiset lakot, merkittävän ratavaurion ja poikkeuksellisen pitkän pakkasjakson aiheuttamat kalustohaasteet ja kasvaneet kustannukset. Strategian toteuttaminen ja tuloskäänteen vauhdittaminen kilpailukykymme parantamiseksi jatkuvat määrätietoisesti.

Liiketoimintayksikkömme

Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa ympäristöystävällisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. 

VR voitti uuden bussiliikenteen ostoliikennöintisopimuksen Tukholmassa

VR on voittanut uuden ostoliikennesopimuksen linja-autoliikennöinnin operaattorina eteläisessä Tukholmassa, Tyresön alueella. Sopimus on 10 vuoden mittainen ja alkaa kesäkuussa 2025. Sopimuksen arvo on noin 215 miljoonaa euroa.

VR:n hiilikädenjälki vuonna 2023

Vuonna 2023 VR:n hiilikädenjälki eli positiivinen ilmastovaikutus oli noin 460 000 tCO2e, mikä vastaa noin 45 000 suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä.

VR:n vuosiraportti 2023

Uudistettu vuosiraporttimme 2023 on julkaistu! Vuosiraportilla kerromme tarkemmin vuoden kohokohdista, vastuullisuustyöstä, yhtiön hallinnoinnista sekä taloudellisista luvuista.

Lue lisää

Tiesitkö?

Tiesitkö, että Pohjolan Liikenteellä puhutaan ainakin 42 eri äidinkieltä? Eniten PL:n henkilöstöstä puhuu äidinkielenään suomea. Seuraavaksi eniten puhutaan viroa, venäjää, arabiaa ja somalia. Työpaikka on upean kansainvälinen!

Yhteisellä matkalla jo 160 vuotta

Säännöllinen junaliikenne alkoi Helsingin ja Hämeenlinnan välillä 17. maaliskuuta 1862. Juhlimme siis VR:llä hiljattain 160-vuotissyntymäpäiväämme. Rautateillä on ollut keskeinen rooli suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä – ja on edelleen.

Uutiset ja tiedotteet

Katso kaikki uutiset
VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu