Itä-Suomen VR Trackin turvalaitetyöntekijöiden työtaistelu voi aiheuttaa häiriöitä junaliikenteeseen

Perjantaiaamuna kello 7.00 alkava VR Trackissä työskentelevien Sähköliittoon kuuluvien työntekijöiden ilmoittama työtaistelu voi aiheuttaa myöhästymisiä junaliikenteeseen. Kyseessä on viidentoista työntekijän toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto Kouvolassa ja Lappeenrannassa, mikä häiritsee alueen kunnossapitotöitä.

VR Trackin kunnossapidon työntekijöille neuvoteltiin viime syksynä uusi yrityskohtainen varallaolosopimus voimassa olevan ja yleissitovan työehtosopimuksen pohjalta. Neuvottelut käytiin työnantajan sekä kaikkia työntekijöitä edustavan JHL:n edustajien kanssa. Työtaisteluun osallistuvat työntekijät haluaisivat itselleen merkittävästi poikkeavan varallaolosopimuksen.

Työnantaja on ilmoittanut työntekijöille, että heidän kanssaan ei neuvotella erillistä sopimusta, sillä he kuuluvat JHL:n kanssa sovitun koko yrityksen kattavan sopimuksen piiriin. Tästä johtuen työntekijät ovat ilmoittaneet toistaiseksi voimassaolevasta ylityökiellosta, joka alkaa perjantaina 4.3.

Radassa ilmenevien mahdollisten vikojen korjaaminen voi kestää ylityökiellon vuoksi tavallista kauemmin, mikä voi aiheuttaa häiriöitä junaliikenteelle. VR Group pyrkii minimoimaan matkustajille aiheutuvat häiriöt.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu