Autoton päivä perjantaina 22.9. on hyvä tilaisuus kokeilla joukkoliikennettä – HSL-junalla matka taittuu huipputäsmällisesti

Autotonta päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 22.9. osana Euroopan liikkujan viikkoa. VR ja HSL kannustavat autoilijoita suosimaan ympäristöystävällistä joukkoliikennettä.

VR ja HSL kampanjoivat liikkujan viikolla auton kotiin jättämisen hyödyistä.

– Junalla tai muilla julkisilla matkustaminen on aina ilmastoteko ja usein myös omalla autolla matkustamista edullisempaa. Liityntäpysäköintejä hyödyntämällä myös kauempana asuvat pääsevät hyödyntämään tiheää ja täsmällistä lähijunaliikennettä ja voivat säästää sekä matka-aikaa että rahaa, VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola sanoo.

VR ja HSL mahdollistavat autottoman päivän julkisen liikenteen palveluillaan ja kertovat liikkujan viikon kampanjassaan peräti sata syytä jättää auto kotiin.

Yksi niistä on täsmällisyys: esimerkiksi junan kyydissä liikenneruuhkaan juuttuminen ei ole riskinä, vaan perille pääsee aikataulussa.
­
HSL-lähijunien täsmällisyys tänä vuonna huippuluokkaa

HSL-liikenteessä ajetaan joka viikko noin 4 500 lähijunavuoroa. Niiden täsmällisyys on tänä vuonna ollut erinomaisella tasolla. Täsmällisyyttä kuvaava keskimääräinen myöhästymisaika oli tammi–elokuussa 33 sekuntia. Elokuussa keskimääräinen myöhästyminen oli 21,6 sekuntia.

– Tämä on mittaushistoriamme paras täsmällisyys HSL-junaliikenteessä. Matkustaja voi junan valitessaan luottaa, että pääsee perille tasan aikataulussa, sanoo HSL:n junaliikenne-yksikön päällikkö Tuomo Lankinen.

VR:n tavoite HSL-liikenteen täsmällisyydessä on alle 36,6 sekunnin keskimääräinen myöhästyminen. Täsmällisyyttä mitataan junien määräasemilla ja tietyillä väliasemilla: Tikkurilassa, Vantaankoskella ja Leppävaarassa.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu