Corenet Oy myydään Governia Oy:lle

VR Group ja yritysten operaattori TDC Oy Finland myyvät omistamansa Corenet Oy:n osakekannan kokonaisuudessa Governia Oy:lle.

Corenet tarjoaa televerkkoratkaisuja ja telepalveluja yrityksille ja yhteisöille. Corenetin liikevaihto on noin 37 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 170 henkeä. Governia on valtion yritystoiminnallisia erityistehtäviä ja kiinteistöliiketoimintaa hoitava yhtiö.

Nyt myytävästä yhtiöstä VR Groupin omistus on ollut 60 prosenttia ja TDC:n 40 prosenttia. Tähänastiset omistajat VR Group ja TDC ovat tämän vuoden aikana arvioineet Corenetin roolia yhtiöiden strategiassa ja tulevassa liiketoiminnassa.

- VR Group keskittyy strategiansa mukaisesti ydinliiketoimintoihinsa. Olemme tyytyväisiä nyt löydettyyn ratkaisuun ja siihen, että omistus siirtyy juuri Governialle. Se takaa myös Corenetin ja sen palveluiden kehittymisen, arvioi VR Groupin toimitusjohtaja Mikael Aro .

- TDC jatkaa strategiansa mukaisesti korkean palvelutason data- ja lähiverkkojen sekä viestintäratkaisujen toimittajana yritysasiakkaille. Olemme tyytyväisiä tähän omistusjärjestelyyn, joka mahdollistaa yhteistyön jatkamisen asiakastarpeisiin perustuen, toteaa TDC Oy Finlandin toimitusjohtaja Timo Levoranta.

- Governiassa nähdään tärkeänä varmistaa Corenetin tarjoamien palvelujen jatkuvuus myös tässä muuttuvassa tilanteessa. Corenetin liiketoiminta jatkuu entisellään eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia, kertoo Governia Oy:n toimitusjohtaja Timo Kankuri.

Kauppa toteutuu välittömästi. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee yli 10 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu