Ensimmäiset matkaketjut aloittavat: Turku ja Tampere mukana kokeilussa

VR aloitti viime syksynä rakentamaan Suomeen maan kattavia matkaketjuja, joiden avulla matkustamisesta tulee entistä sujuvampaa ja huolettomampaa. Ensimmäiset pilotit aloittavat toimintansa nyt kesäkuussa. 8.6., Turussa voit hypätä Fölin ja Tampereella Nyssen kyytiin ja saada joukkoliikenteen lippusi VR:n verkkokaupasta, junalipun yhteydessä.  

VR aloitti viime syksynä suunnittelemaan matkaketjuja, joissa VR yhdessä kumppanien kanssa rakentaa Suomeen maan kattavat matkaketjut, joiden avulla matkustamisesta tulee entistä sujuvampaa ja huolettomampaa. Ensimmäiset pilotit aloittavat toimintansa nyt kesäkuussa: yhteistyössä Turun seudun joukkoliikenne Fölin ja Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen kanssa ovat ensimmäisiä yhteistyökokeiluja pitkässä prosessissa.    

Lipun ostaminen Föliin onnistuu, kun ostaa junalipun yhteydessä kertalipun VR:n verkkokaupasta ja asettaa lähtöpaikaksi tai määränpääksi Turun, Kupittaan tai Turun sataman. Nyssen mukaan pääsee ilmaiseksi, kun kirjautuu Veturi-kanta-asiakastunnuksilla VR:n verkkokauppaan ja ottaa lipun Kesälinjalle junalipun ostamisen yhteydessä, Kesälinjalla pääsee mm. Särkänniemeen kätevästi suoraan Tampereen rautatieasemalta. Nyssen Kesälinjan lippu on voimassa junalipun voimassaolopäivänä (saapumispäivä) ja sitä seuraavana päivänä. Molemmat palvelut ovat mahdollisia vain VR:n verkkokaupassa ja lippu toimitetaan sähköisessä muodossa asiakkaalle.

Matkaketjujen kehittämistä jatketaan edelleen, esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä yhteistyössä HSL:n kanssa, Matkahuollon kanssa Juna-Bussi-lippujen kanssa sekä hiljattain markkinoille tulleen halpataksiyhtiön, Kyyti-palvelun kanssa.

Liikkeelle lähdetään nyt eri joukkoliikennemuotojen yhdistämisestä yhdeksi matkaksi. Seuraavassa vaiheessa mukaan tulevat taksit, autonvuokraus, pysäköintipalvelut ja myöhemmin erityyppiset matkapalveluja tarjoavat isot ja pienemmät yritykset Liikkuminen palveluna (MaaS) on kokonaisuus, jossa VR voi toimia maan kattavana runko-operaattorina. Visiona on, että tulevaisuudessa ovelta ovelle pääsee yhdellä lipulla, jonka voi ostaa VR:n palvelusta.

Lisätietoja VR:n matkaketjuista: www.vr.fi/oveltaovelle
Lisätietoja Kesälinjasta ja Tampereen joukkoliikenteestä: http://joukkoliikenne.tampere.fi/aikataulut-ja-reitit/muu-liikennointi/kesalinja-100.html
Lisätietoja Fölin aikatauluista ja reiteistä: http://reittiopas.foli.fi/bin/query.exe/3finn


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu