Escape room -juna innosti suomalaiset – tuhansia hakemuksia muutamassa päivässä

VR:n Escape train -tempaus on aiheuttanut valtavan hakijaryntäyksen. VR rekrytoi parhaillaan osallistujia nettisivuillaan, ja parin tuhannen hakemuksen raja ylittyi jo ensimmäisinä päivinä.

- Olemme positiivisesti yllättyneitä hakijoiden innokkuudesta. Hakemuksia on tullut valtavasti ja niiden eteen on selkeästi nähty vaivaa. Tuomaristolla tulee olemaan hankala tehtävä kilpailijoiden valitsemisessa, sanoo Outi Lahtinen VR:n matkustajaliikenteen markkinoinnista.

Toive junaan pääsystä on saanut osan innokkaista hakijoista kokeilemaan myös luovempia lähestymiskeinoja. Sekä pelin kapteenit Riku Nieminen ja Katleena Kortesuo, että peliä suunnitteleva Inside Out Escape Games ovat saaneet yksityisviestejä mukaanpääsystä.

- Tuomaristo pysyy kuitenkin tiukkana ja oikeudenmukaisena, oikotietä osallistumiseen ei ole, Lahtinen kuittaa.

Maailman pitkäkestoisin escape room –peli herättää kansainvälistä huomiota

Escape train on kerännyt runsaasti julkisuutta myös ulkomailla. Isot kansainväliset mediat, kuten The Sunday Times ja Lonely Planet ovat jo uutisoineet tempauksesta. Lonely Planet kehotti Poirot-faneja hakeutumaan Suomeen ainutkertaisen kokemuksen perässä, ja Brittein saarten suurilevikkisin sanomalehti The Sunday Times listasi Escape trainin viikon kuumimpien matkavinkkiensä joukkoon.

Pelaajien haku käynnissä nyt

VR herättää Idän pikajunan arvoitus –elokuvan henkiin escape room –pelinä, joka järjestetään Helsingistä Rovaniemelle matkaavassa VR:n junassa 13.12.2017. 13-tuntisessa pelissä on kaksi joukkuetta, joiden kapteeneina toimivat Katleena Kortesuo ja Riku Nieminen. Joukkueiden pelaajat rekrytoidaan julkisen haun avulla. Pelaajat valitsee raati, jossa on mukana edustaja sekä VR:ltä että pelin suunnitelleelta InsideOut Gamesilta. Haku sulkeutuu perjantaina 1.12.2017.

Media-aineistot löydät täältä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu