Etelän hiihtolomat täyttävät junat – lisäsimme edullisia Säästölippuja lomaviikoille

Etelä-Suomen hiihtolomat alkavat loppuviikosta ja moni suuntaa vapaiden viettoon pohjoiseen. Suosituin menoliikenteen matkustuspäivä etelästä pohjoiseen on junaliikenteessä perjantai. Myös lauantaille ja sunnuntaille on ostettu paljon lippuja. Yöjunien makuupaikat ovat loppumaisillaan, mutta istumapaikoille on vielä tilaa.

Uusi vuosi alkoi kotimaan kaukojunaliikenteessä vilkkaasti. Tammikuussa tehtiin yhteensä 1,1 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa, yhteensä 3% enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvu painottui tammikuussa Helsingin ja Rovaniemen (+17%), Helsingin ja Kuopion (+15%) sekä Helsingin ja Vaasan (+10%) välisille reiteille.

”Tammikuussa tehtiin valtava määrä kaukoliikenteen matkoja. Samaan aikaan kuukausi oli meille todella haastava etenkin täsmällisyyden osalta. Runsaat lumisateet ja pakkaset vaikuttivat sekä Väyläviraston ratainfrastruktuuriin, että meidän kalustoomme. Olemme ennakoineet haastavia olosuhteita mm. järjestämällä korvaavia kuljetuksia, varaamalla ylimääräistä henkilökuntaa vuoroihin ja järjestämällä asemille lisäohjausta matkustajia varten”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Pian käynnistyvään hiihtolomaliikenteeseen varauduttiin jo viime viikolla korvaamalla joitakin kaukoliikenteen junavuoroja busseilla ja muilla junavuoroilla. Näin saimme lisäaikaa kaluston sulattamiselle ja huolloille.                                              

Yöjunien makuupaikat loppumaisillaan – hiihtolomat täyttävät etenkin Lapin yöjunat

Helmikuusta on myös tulossa vilkas matkustuskuukausi. Toimme tarjolle ystävänpäiväviikon kunniaksi autopakettitarjouksen, jolla pääsee Lappiin edullisimmillaan makuuhytissä auton kanssa 99 euron hintaan tai ilman autoa 49 euron hintaan.

Etelä-Suomen hiihtolomien menoliikenne painottuu viikonloppuun ja perjantai 15.2. näyttää tällä hetkellä olevan ruuhkaisin päivä junaliikenteessä. Suosituimpien matkustuspäivien osalta yöjunien makuupaikat ovat loppumaisillaan, mutta istumapaikoilla on vielä tilaa. Muutama juna on jo myyty loppuun perjantain osalta.

”Olemme lisänneet edullisten Säästölippujen saatavuutta hiihtolomien ajaksi – näitäkin lippuja voi siis hyvin vielä löytää joihinkin juniin myös suosituimpina matkustuspäivinä. Suosituimmat päiväjunat täyttyvät kovaa vauhtia, joten oma lippu kannattaa joka tapauksessa hankkia nopeasti, jos haluaa matkustaa tietyllä vuorolla”, sanoo Romanainen.

Paluuliikenteen suosituin päivä on tällä hetkellä perjantai 22.2. Myös lauantai ja sunnuntai ovat ruuhkaisia liikennepäiviä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu