Helsingin ja Tampereen välinen työmatkaliikenne nopeutuu – turvalaitteiden uusiminen harventaa lauantailiikennettä marras-joulukuussa

Pidensimme Helsingin ja Tampereen välistä matka-aikaa ratatöiden ja nopeusrajoitusten takia väliaikaisesti tämän vuoden maaliskuussa. Liikenneviraston teettämien ratatöiden päätyttyä voimme jälleen palata normaaliin aikataulurakenteeseen, jonka myötä pääradalla Helsingin ja Tampereen välinen liikenne nopeutuu jopa 10 minuutilla 9.12.2018 alkaen.

Suomen vilkkainta rataosuutta eli Helsingin ja Tampereen välistä matkaa on kuljettu tavallista hitaammin jo puoli vuotta. Etenkin työmatkalaisten sekä vaihtoyhteyksiä käyttävien iloksi pääsemme palaamaan nopeampiin matka-aikoihin joulukuussa, kun Liikenneviraston teettämät, keväällä aloitetut ratatyöt reitillä päättyvät.

”Etenkin Riihimäen ja Lahden vaihtoyhteydet palautuvat sujuvammiksi ja saamme myös keskeiset kaukojunien väliset vaihdot Tikkurilassa toimintavarmemmiksi. Työmatkustajia harmittaneista muutoksista päästään vihdoinkin eroon ja nopeat lähdöt Helsingistä Tampereelle palaavat jälleen minuutille -24”, kertoo liikennesuunnittelun johtaja Juho Hannukainen.

Ennen normaaliaikatauluihin siirtymistä luvassa on merkittäviä poikkeuksia lauantaipäivien junaliikenteeseen yhteensä viitenä viikonloppuna 10.11.-8.12.2018. Käytännössä marras-joulukuun taitteessa lauantaisin kulkee vain muutamia junavuoroja Helsingin ja Tampereen välillä. Poikkeukset johtuvat Liikenneviraston hallinnoiman radan turvalaitteiden uusimisesta Riihimäen ja Tampereen välillä.

”Suunnittelimme liikenteen järjestelemistä yhdessä Liikenneviraston kanssa niin, että runsas työmatkustaminen kärsisi vähiten. Lauantai on viikon hiljaisin matkustuspäivä, joten liikenteen muutokset vaikuttavat huomattavasti pienempään määrään asiakkaita kuin arkipäivän työmatkaliikenteessä. Järjestämme vaihtoehtoisia bussikuljetuksia näille lauantaipäiville”, kertoo VR:n kaukoliikenteen suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

VR paikkaa puuttuvaa junaliikennettä bussivuoroilla

Helsingin ja Tampereen välinen junaliikenne on koko Suomen julkisen liikenteen sujumiselle elintärkeä. Jotta asiakkaat eivät joutuisi pulaan ratainfrastruktuurin korjaustöiden takia, tuomme tarjolle merkittävän määrän bussivuoroja jokaiselle poikkeuslauantaille. Voimme ajaa vain muutamia junia hidastetuilla aikatauluilla sekä kaikki yöjunat, joilla myös on käytössä poikkeusaikataulu.

Poikkeuslauantaina matkaa suunnittelevien kannattaa huomioida, että bussien aikataulut eivät ole yhteneviä junaliikenteen kanssa. Myös lipun ostaminen poikkeaa normaalista. VR:n lähiliikennealue ulottuu Helsingistä Tampereelle. Jos asiakas kulkee tämän alueen sisällä, voi bussiin käyvän lipun ostaa VR lähijunat -sovelluksesta, beta.vr.fi:stä, R-kioskista tai aseman lipunmyynnistä. Jos taas matka jatkuu Tampereelta tai Helsingistä eteenpäin lähiliikennealueen ulkopuolelle, voi lipun ostaa normaalisti kaikkien VR:n myyntikanavien kautta. Kausi- tai sarjalippu toimii myös bussissa.

Lue lisää poikkeuslauantaiden aikatauluista ja lipunostosta täältä.

Lue tästä Liikenneviraston tiedote aiheesta.

Lisätiedot medialle:

VR mediadesk p. 03070123

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu