Helteinen heinäkuu kiritti kotimaan junamatkailua – syyskausi käynnistyy sarjalipuilla

Kotimaan matkailun suosio näkyy myös junamatkustamisen suosion kasvuna. Heinäkuussa tehtiin 5 prosenttia enemmän kotimaan junamatkoja viime vuoteen verrattuna. Helteinen heinäkuu näkyi voimakkaasti myös ravintolavaunuissa, joissa tehtiin kaikkien aikojen myyntiennätys.

”Kotimaan junissa myytiin heinäkuun aikana virvoitusjuomia viime vuoteen verrattuna lähes puolitoistakertaisesti, yhteensä 130 000 kappaletta. Jäätelöitä meni 50000 kappaletta ja olutta 53 000 tuoppia. On todella hienoa seurata, kuinka asiakkaat ovat ottaneet uusitun ravintolavaunun omakseen”, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Kotimaan junamatkailun suosio näkyy piikkinä kaukoliikenteen matkamäärissä, ja vahva kasvu jatkui koko kesän, heinäkuussa matkustajia oli 5 prosenttia viime vuotta enemmän.  Eniten kasvua syntyi Helsingin ja Kuopion (13%) sekä Helsingin ja Rovaniemen (12%) välillä. Jyväskylän ja Helsingin välinen reitti kasvoi jopa 77%, mutta kasvua selittävät viime vuoden ratatyöt, jotka sulkivat Jämsän ja Jyväskylän välisen liikenteen kuudeksi viikoksi.

Rantaradan ratatyöt loppusuoralla, pääradalla hidastukset jatkuvat

Erittäin ruuhkaisen Helsingin ja Turun välisen rantaradan ratatyöt ja niistä johtuneet hidastukset päättyvät pääosin 12.8. Myös Helsingin ratapihan parannushankkeen vaikutukset lähiliikenteeseen ja vaihtoyhteyksiin ovat päättyneet elokuun alussa.

”Kesän liikenteessä on ollut haasteita ratatöiden lisäksi myös täsmällisyyden osalta. Odottamattomat tapahtumat, kuten Tampereen siltapalot ja kalustovauriot ovat tuoneet oman haasteensa liikenteeseen. Liikenneviraston teettämiä ratatöitä tarvitaan, jotta liikenne toimii tulevaisuudessa sujuvasti. Yhteistyössä etsimme kehityskohteita täsmällisyyden parantamiseksi ratatöiden aikana”, Romanainen sanoo.

Helsingin ja Tampereen välisellä pääradalla uusitaan liikenteenohjaustekniikkaa, mikä voi aiheuttaa hidastuksia syyskauden liikenteeseen joulukuun puoleen väliin saakka.

Usein matkustavien suosikkituote sarjalippu syyskampanjassa -20 %

Etenkin työmatkalaisten ja opiskelijoiden suosima sarjalippu on myynnissä 6.8–30.9.2018 kampanjahintaan 20 prosentin alennuksella. Sarjalippu takaa edullisen hinnan 10 matkalle kauko- ja lähiliikenteessä*. Edullisimmillaan opiskelija matkustaa kaukoliikenteen junassa Helsingistä Tampereelle 9,5 € hintaan ja Turkuun 9 € hintaan. Lähiliikennematka Tampereelle maksaa opiskelijalle 5,8 €, ja Lahteen 4,7 €.

”Sarjalippukampanjan 20 prosentin alennus on tuntuva etu ja huoleton valinta usein matkustaville asiakkaillemme. Liput voi jakaa vaikka perheen tai kaveriporukan kesken ja matkustusaikakin on pitkä, kaukoliikenteessä puoli vuotta ja lähiliikenteessä neljä kuukautta. Tarjoushinnasta saa sekä opiskelija- että eläkeläisalennuksen”, sanoo Romanainen.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu