Hiihtolomasesonki täyttää junat – VR odottaa juniin yhteensä 750 000 matkustajaa

Hiihtolomasesonki käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kolmelle viikolle alueittain jakautuvat lomat näkyvät myös junissa ja yhteensä VR odottaa hiihtolomasesongin aikana kotimaan juniin noin 750 000 matkustajaa. Menoliikenne käynnistyy etelän hiihtolomien myötä ystävänpäiväperjantaina 14.2., jatkuen vilkkaana sunnuntaihin 16.2. saakka. Suosituimpien päivien yöjunat pohjoiseen alkavat olla täynnä, mutta viikolla tilaa on vielä makuupaikoillakin hyvin.  Myös päiväjunissa on vielä piakkoja lähes kaikilla vuoroilla.

VR odottaa kotimaan juniin yhteensä noin 750 000 matkustajaa hiihtolomasesongin aikana. Sesongin aloittaa menoliikenteen suosituin matkustuspäivä, ystävänpäiväperjantai 14.2. Perjantait jatkavat menoliikenteen suosituimpina matkustuspäivinä aina maaliskuulle 6.3. saakka. Paluuliikenteessä vilkkain piikki osuu pohjoisesta etelään palaaville viikonlopulle 21.-23.2.

Pohjoisen yöjunien makuupaikat alkavat olla suosituimpina päivinä loppuunmyytyjä. Viikolla makuupaikkojakin löytyy kuitenkin vielä hyvin. Moni ottaa myös auton mukaan matkalle pohjoiseen. Vaikka osa autopaikoista on jo varattu loppuun, on hyvä muistaa, että auto voi kulkea perille eri junassa kuin missä itse matkustaa.

Päiväjunissa on vielä hyvin tilaa koko sesongille, ainoastaan viikonloppujen suosituimmat vuorot alkavat olla täynnä. Joulukuussa junaliikenteeseen lisättiin runsaasti uusia vuoroja ympäri Suomen, mikä myös lisää tarjontaa.

Lomalle ympäri Suomen

Vaikka moni suuntaa perinteisesti hiihtolomalla Lapin hangille, jakautuvat suosituimmat reitit tasaisesti ympäri Suomen.

Hiihtolomien suosituimmat reitit suuntautuvat näillä näkymin perinteisen Lapin lisäksi myös muun muassa Helsingistä Tampereelle, Turkuun ja Jyväskylään. Olemme valmistautuneet lomalaisiin myös junissa ja ravintolavaunut on täytetty muun muassa tuhansilla ruoka-annoksilla sekä suolaisilla ja makeilla kahvileivillä. Kahvia olemme valmiina tarjoamaan useita kymmeniä tuhansia kuppeja. Menoliikenteen alkaessa ilahdutamme asiakkaitamme Helsingin, Tampereen ja Rovaniemen asemilla saattelemalla lomalaiset matkaan pienten karkkiyllätysten kera. Matkan aikana kannattaa myös maistaa ravintolavaunun herkullisia, pienleipomon valmistamia laskiaispullia”, VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä kertoo.

Tampereen ja Turun reittien suosiota selittää osin myös arjen työmatkustus. Hiihtolomasesonki kasvattaa kuitenkin selvästi matkustusta myös Seinäjoelle, Joensuuhun ja Ouluun. Myös Kuopio ja Vaasa houkuttelevat matkustajia tavallista enemmän.

Mukavaa lomatekemistä ja -kohteita voi löytää vaikka naapurikaupungista, sillä esimerkiksi kylpylöitä, erilaisia liikunta-aktiviteetteja ja kulttuurielämyksiä on hyvin tarjolla ympäri Suomea. Etelä-Suomen lumettoman talven ulottumattomiin voi paeta näppärästi yöjunalla, jolloin loma alkaa jo laiturilta. Matka Lappiin kestää vain makoisten yöunien verran, ja edullisimmillaan aikuinen saa makuupaikan säästölipun vain 79 euron hintaan”, Tyynilä vinkkaa.

Junalla loman viettoon matkaa mukavasti ja edullisesti. Edullisimmin matkustaa säästölipulla, joista on tarjolla jokaiseen junavuoroon rajoitettu määrä. Lapset, opiskelijat, varus- ja siviilipalvelusta suorittavat sekä eläkeläiset saavat säästölipusta lisäksi vielä alennusta. Alennus on saman verran kuin perushintaisista lipuista: lapset -40 %, opiskelijat -30 %, varus- ja siviilipalveluhenkilöt -30 % ja eläkeläiset -20 %. Säästöliput myydään aina ensimmäisinä, joten varmimmin edullisimman lipun saa varaamalla matkan hyvissä ajoin. Oma junavuoro kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan valita suosituimpien matkustusaikojen ulkopuolelta, sillä rauhallisempiin vuoroihin säästölippuja on yleensä tarjolla pidempään.

Kaikki aikataulut ja hinnat löytyvät osoitteessa vr.fi.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu