Ihmepuutarha 31.8. viimeistä päivää päärautatieasemalla

Ihmepuutarha on ilahduttanut Helsingin päärautatieasemalla koko kesän ajan. Vielä on muutama päivä aikaa tutustua vehreään kaupunkipuutarhaan ennen sunnuntai-iltaa, jolloin purkutyöt alkavat.

Toukokuun 12. päivä avautunut Ihmepuutarha on kaunistanut Helsingin päärautatieasemaa jo kolmatta kertaa. Ihmepuutarha-hankkeesta ovat vastanneet yhteistyössä VR Group, GreenCare, Puutarha Tahvoset Oy sekä Clear Channel.

– Toteutimme Ihmepuutarhan tänäkin vuonna matkustajien iloksi. Asemaympäristöjen viihtyisyyden edistäminen liittyy ympäristölupauksiimme, jotka olemme antaneet vuosille 2013–2020, kertoo VR Groupin viestintäpäällikkö Mika Heijari.

Tämänvuotinen Ihmepuutarha on ammentanut inspiraatiota suomalaisuudesta ja suomalaisesta luonnosta. Kilpailun Ihmepuutarhan suunnittelusta ja toteuttamisesta voittivat piikkiöläisen ammattioppilaitos Livian puutarha-alan opiskelijat työllään ”Neljä vuodenaikaa”.

– Ihmepuutarhaan tyytyväiset ohikulkijat ovat voineet koskettaa digitaalista näyttöä ja kasvattaa tykkäyksillään näytöllä näkyvää virtuaalipuuta. Kaiken kaikkiaan puutarha on saanut tähän mennessä yli 73 500 tykkäystä, kertoo Asta Seppinen Clear Channelilta.

Vinkkejä pihalle ja parvekkeelle   

Ihmepuutarhan istutukset rakennettiin laiturialueelle eri vuodenaikoja kuvaaviin osioihin. Somistus kokkoineen ja koivikkoineen huokuu suomalaisuutta. Ihmepuutarhaan valittiin kotimaisia kasvilajikkeita, Suomen oloihin sopivia maailman uutuuksia ja kausikukkia.

– Luonnon neljä vuodenaikaa kannattaa muistaa myös omaa puutarhaa suunniteltaessa. Esimerkiksi talvella havut näyttävät kauniilta lunta vasten. Kotimaassa kasvatetut taimet pärjäävät usein puutarhassa parhaiten, kertoo Puutarha Tahvoset Oy:n puutarhuri-yrittäjä Sanna Tahvonen.

Asema-alue heräsi kesän aikana eloon myös erilaisissa tapahtumissa. Ihmepuutarhassa järjestettiin puutarhamessut ja juhannustanssit sekä juhlittiin puutarhan syksyä. Tunnelmalliset tapahtumat tarjosivat muun muassa vinkkejä puutarhanhoitoon.

– GreenCare haluaa tuoda puutarhaharrastuksen jokaisen ulottuville. Oikeat hoitotuotteet ovat kukoistuksen salaisuus niin Ihmepuutarhassa kuin kotipuutarhassa, kertoo Bernerin myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Hakkala.

Vuoden 2014 Ihmepuutarhassa käytettiin noin 80 m3 GreenCare-multaa, 2 kiloa Puutarhan kesä -kastelulannoitetta ja 9 m3 GreenCare-puutarhakatetta. Puutarhaan istutettiin noin 130 alppiruusua ja atsaleaa, 80 havua, 670 pensasta, 170 perennaa ja heinää, 380 kesäkukkaa ja 90 puuta. Ihmepuutarhassa käytetyt monivuotiset kasvit ja mullat lahjoitetaan tänä vuonna Lyhty ry:lle.

Lisätietoja: www.ihmepuutarha.fi


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu