Ihmepuutarhaa voi jälleen ihastella päärautatieasemalla

Helsingin päärautatieasemalle kohonnut Ihmepuutarha ammentaa tänä vuonna inspiraatiota Suomen monimuotoisesta luonnosta ja suomalaisuudesta. Yleisöavajaisia vietetään 13. toukokuuta klo 12.

GreenCaren yks-kaks-kaunista-ajatteluun pohjautuva Ihmepuutarha kukkii Helsingin päärautatieasemalla jo kolmatta kertaa. Toukokuusta elokuun loppuun ilahduttavan Ihmepuutarhan toteuttavat yhteistyössä VR Group, GreenCare, Puutarha Tahvoset Oy sekä Clear Channel.

– Ihmepuutarha on kerännyt kiitosta, ja halusimme toteuttaa hankkeen tänäkin kesänä matkustajien iloksi. Ihmepuutarha lisää laiturialueen viihtyisyyttä ja heijastaa ympäristöarvojamme, perustelee VR Groupin Brand Manager Inari Rummukainen.

Ohikulkijat voivat pysähtyä hetkeksi ihastelemaan vehreitä istutuksia ja kukkaloistoa. Kotipuutarhurit voivat poimia asemalta vinkkejä ja ideoita omalle pihalleen tai parvekkeelleen. Asema-alue herää kesän aikana eloon myös erilaisissa tapahtumissa.

– Tänäkin vuonna Ihmepuutarha innostaa ja antaa vinkkejä helppoon puutarhanhoitoon. Laadukkaiden suomalaiseen puutarhaan suunniteltujen hoitotuotteiden ansioista kukoistus säilyy koko kesän niin Ihmepuutarhassa kuin kotipuutarhassa, vinkkaa GreenCare-tuotteiden markkinointipäällikkö Sanna Höhnle.

Vuodenajat inspiroivat voittajatyötä

Kilpailun Ihmepuutarhan suunnittelusta ja toteuttamisesta voittivat tänä vuonna kaarinalaisen ammattiopisto Livian puutarha-alan opiskelijat. Innokas seitsenhenkinen ryhmä toteutti hankkeen osana kurssiohjelmaansa.

– Opiskelijat ovat rakentaneet istutukset osioihin, jotka hehkuvat eri vuodenaikojen sävyissä. Suomalaisuus tulee esille somistuksessa: mukana on niin koivikko, laituri, nuotio kuin rautakautinen kuppikivi eli uhrauspaikkakin, kertoo opiskelijaryhmää luotsaava opettaja Maarit Haapamäki.

Viimeiset tavarat, mullat ja istutukset kannettiin ja aseteltiin paikoilleen viikonlopun aikana, kun Ihmepuutarhaa rakennettiin. Tämän vuoden uutuutena kukkaistutuksia tuotiin laiturialueen lisäksi Elielinaukion sisäänkäynnin yhteyteen.

– Ihmepuutarhaan pyrittiin valitsemaan mahdollisimman paljon kotimaisia kasvilajikkeita, Suomen oloihin sopivia maailman uutuuksia ja kausikukkia. Puutarha muuttaa kesän edetessä muotoaan sen mukaan, milloin mikäkin laji kukkii, kuvailee Puutarha Tahvoset Oy:n puutarhuri Sanna Tahvonen.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu