InterCity-junan vikaantuminen Lahdessa – tilanteen kulku edellyttää lisäselvitystä

VR selvittää yhdessä viranomaisten kanssa, miksi Helsingistä Ouluun matkannut InterCity-junavaunu vikaantui Lahdessa. Vaunun sisällä on havaittavissa tilanteesta aiheutuneita vaurioita. Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa, eikä tapahtuma vaikuttanut muuhun junaliikenteeseen.

InterCity65-junan vaunu vikaantui toistaiseksi varmistamattomasta syystä sunnuntaina 20.1. iltapäivällä oikoradalla, ja juna jäi Lahden asemalle. Klo 11.19 Helsingistä lähtenyt juna oli matkalla Helsingistä Kouvolan ja Kuopion kautta Ouluun. Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa korvaavalla junarungolla noin puolitoista tuntia myöhässä. Tilanne ei vaikuttanut muuhun junaliikenteeseen.

Tämänhetkisen tiedon mukaan yhdessä vaunussa oli kuulunut kova ääni, ja tömähdys oli tuntunut matkustajille asti. Vaunun sisäkaton ja sisäovien rakenteisiin sekä muutamaan istuimeen tuli vaurioita. Osalle matkustajista aiheutui tilanteesta lieviä vammoja, mutta paikan päälle ei tarvittu ensihoitohenkilökuntaa.

Radassa tai junavaunun ulkopuolella ei ole havaittu tapahtunutta selittäviä vauriota. Vaunut siirretään Helsingin varikolle lisätutkimuksia varten. VR tutkii asiaa yhdessä onnettomuustutkintakeskuksen kanssa. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu