Joulun ja uudenvuoden pyhinä poikkeuksia junaliikenteessä

VR:n kauko- ja lähijunat kulkevat jouluna harvennetuin aikatauluin. Junaliikenteessä on muutoksia myös uutenavuotena. Osa yöjunista lähtee Pasilan autojuna-asemalta Helsingin päärautatieaseman sijaan.

Kaukojunat kulkevat harvennetusti jouluaattona 24. ja joulupäivänä 25. joulukuuta. Jouluaattona junaliikenne alkaa hiljentyä puoliltapäivin ja pysähtyy noin klo 18 mennessä kokonaan. Joulupäivänä liikenne käynnistyy hiljalleen noin klo 10 alkaen.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junat ajavat jouluaattona lauantaiaikataulujen mukaan iltapäivään noin klo 16 saakka. Klo 16 alkaen liikenne harvenee. Jouluaaton viimeiset lähijunat lähtevät Helsingistä noin klo 17.30.

Aamupäivällä 25.12. kulkee vain muutamia yksittäisiä lähijunavuoroja. Klo 11 jälkeen lähijunat liikennöivät pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan. Joulupäivän iltana lähiliikenteessä ajetaan viikonlopun lisäjunat.

Jouluaattona ja joulupäivänä osa Helsingin ja Pietarin välisistä Allegro-vuoroista on peruttu.Tapaninpäivänä 26.12. kotimaan kaukoliikenteen junat kulkevat pääsääntöisesti sunnuntaiaikatauluin, myös lähijunilla on sunnuntailiikenne.

Muutoksia uudenvuoden ja loppiaisen junille

Kaukojunat kulkevat uudenvuoden aattona 31.12. pääosin lauantaiaikataulujen mukaisesti. Uudenvuodenpäivänä 1.1. on sunnuntailiikenne. Aikatauluissa on kuitenkin runsaasti poikkeuksia.

Osa Venäjän-liikenteen Allegro-vuoroista ei kulje uudenvuoden aattona eikä uudenvuodenpäivänä. Myöskään Tolstoi-junalla ei ole lähtöjä uudenvuoden aattona Helsingistä eikä Moskovasta. 

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ajetaan uudenvuoden aattona perjantaiaikataulujen mukaisesti. Uudenvuodenyönä on kulussa lisävuoroja läpi yön. Muutoin uudenvuodenpäivänä noudatetaan sunnuntaiaikatauluja. 

Loppiaisena 6.1. kaukojunat kulkevat pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan, liikenteessä on kuitenkin useita lisäjunia aamulla ja aamupäivällä. Myös lähijunat kulkevat sunnuntaiaikatauluin. Lähiliikenteessä ajetaan loppiaisaaton iltana viikonlopun lisäjunat.

Pasilan autojuna-asemalta lähtöjä pohjoiseen

Junamatkustaminen on vilkasta jouluna ja uutenavuotena, jolloin suunnataan erityisesti Pohjois-Suomen lomakohteisiin. Kotimaan yöjunaliikenteessä kulkee useita lisäjunia aikavälillä 18.12.2014–7.1.2015.

Jouluna ja muina tulevan talven sesonkiaikoina osa pohjoisen yöjunista lähtee Pasilan autojuna-asemalta. Tällöin kaikki matkustajat nousevat kyytiin autojuna-asemalta, joka sijaitsee Pasilan aseman pohjoispuolella, Hartwall Areenan tuntumassa. Pasilan asemalta on opastettu kulkuyhteys autojuna-asemalle.

Paikka suosittuihin joulun juniin kannattaa ostaa hyvissä ajoin. Ennakkolipulla matkustaa sitä edullisemmin, mitä aiemmin lipun ostaa. VR:n Veturi-asiakkaat voivat hankkia 11.1. saakka SuperSäästö-hintaisia lippuja alkaen viidellä eurolla. 

Lisätietoja juhlapyhien junaliikenteestä saa osoitteesta www.vr.fi, asemilta ja puhelimitse VR:n asiakaspalvelusta. Kotimaan kaukoliikenteen numero on 0600 41 900 ja lähiliikenteen numero 0600 41 903 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm).


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu