Joulunajan kaukojuniin odotetaan 600 000 matkustajaa – menoliikenne käynnistyy kunnolla perjantaina

Joulun suosituimmat junareitit suuntautuvat Helsingistä pohjoisen suuntaan, erityisesti Tampereelle, Rovaniemelle, Seinäjoelle ja Ouluun. Myös Helsingistä Turkuun matkustetaan paljon. Joulun aikana kotimaan kaukojunissa tehdään noin 600 000 matkaa.

Tänä vuonna menoliikenne jakautuu usealle päivälle ja moni lähtee matkaan jo joulua edeltävällä viikolla. Lähtöliikenteen matkustuspiikit osuvatkin perjantain 20.12. ja maanantain 23.12. väliselle ajalle. Paluuliikenne taas on vilkkaimmillaan tapaninpäivänä.

Juna on huoleton valinta matkan taittamiseen. Joulutunnelmaan virittäytymisen voi aloittaa jo matkalla hakemalla ravintolavaunusta vaikkapa mukilliset lämmittävää glögiä ja nauttimalla yhteisestä ajasta matkaseuran kanssa. Haluamme tarjota asiakkaillemme miellyttävän ja sujuvan matkan myös kiireisen sesongin keskellä, ja olemmekin valmistautuneet suosituimpiin matkustuspäiviin lisäresurssein niin junissa kuin asemilla – saattaapa joissain junissa törmätä myös joulutonttuihin”, kertoo VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä

Erityisesti kauemmas matkaavat suunnittelevat ennakkoon, ja moni ostaa lippunsa hyvissä ajoin. Tämä näkyy varsinkin yöjunien makuu- ja autopaikoissa, jotka alkavat olla joulun osalta täynnä. Päiväjuniin löytyy kuitenkin vielä hyvin istumapaikkoja.

Lippuja myydään tällä hetkellä kovaa vauhtia, mutta vielä ehtii hyvin mukaan. Lipun ostossa ei silti kannata viivytellä, erityisesti jos mielessä on tietty matkustuspäivä tai junavuoro. Muutamia pohjoiseen suuntaavia junia on myyty loppuun, mutta vaihtoehtoja on onneksi tarjolla runsaasti”, Tyynilä sanoo.

Joulunajan ja uudenvuoden poikkeuksia aikatauluissa

Kaukoliikenteessä olemme lisänneet ylimääräisiä junavuoroja palvelemaan vilkasta joulunalusviikonlopun menoliikennettä. Jouluaattoiltana 24.12. ja joulupäivän aamuna 25.12. ajetaan poikkeusaikatauluin, ja tapaninpäivänä 26.12. sunnuntaiaikataulujen mukaan. VR:n ja HSL:n lähijunat ajetaan pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan 24.-26.12. VR:n lähiliikenteessä on poikkeuksia jouluaaton iltapäivästä alkaen noin klo 16 joulupäivään noin klo 12 asti. HSL-junien aikatauluissa poikkeuksia on joulupäivänä noin klo 10 asti.

Uudenvuodenpäivänä 1.1. kaukoliikenteen junat ajetaan pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan ja aamuun on lisätty muutamia lisävuoroja. Sekä VR:n että HSL:n lähijunat ajetaan uudenvuodenaattona 31.12. perjantaiaikataulujen mukaan, uudenvuodenpäivänä noudatetaan sunnuntaiaikatauluja. Lisäksi L-, I- ja P-junilla on lisävuoroja uudenvuodenyönä. Loppiaisena 6.1. ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan sekä kauko- että lähiliikenteessä.

Kaikki VR:n aikataulut löydät verkkosivuiltamme osoitteessa vr.fi.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu