Junaliikenne joulun ja uudenvuoden juhlapyhinä

VR:n kauko- ja lähijunaliikenteen aikatauluissa on muutoksia joulun ja uudenvuoden aikaan. Lisäksi osa yöjunista lähtee Pasilan autojuna-asemalta Helsingin päärautatieaseman sijaan.

Jouluaattona 24.12. ja joulupäivänä 25.12. kaukojunat kulkevat harvennetusti. Jouluaattona junaliikenne alkaa hiljentyä puoliltapäivin ja pysähtyy noin klo 18 mennessä kokonaan. Joulupäivänä liikenne käynnistyy hiljalleen noin klo 10 alkaen. Jouluaattona ja joulupäivänä myös osa Helsingin ja Pietarin välisistä Allegro-vuoroista on peruttu. Tapaninpäivänä 26.12. kotimaan kaukoliikenteen junat kulkevat pääsääntöisesti sunnuntaiaikatauluin. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junat liikennöivät jouluaattona lauantaiaikataulujen mukaan iltapäivään noin klo 16 saakka. Klo 16 alkaen liikenne harvenee. Jouluaaton viimeiset lähijunat lähtevät Helsingistä noin klo 17.30. Aamupäivällä 25.12. on kulussa vain muutamia yksittäisiä lähijunavuoroja. Klo 11 jälkeen lähijunat ajavat pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan. Joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä kulkee junia.

Tapaninpäivänä on sunnuntailiikenne. Uudenvuoden ja loppiaisen junaliikenne Kaukoliikenteen junat kulkevat uudenvuoden aattona 31.12. pääosin lauantaiaikataulujen mukaisesti. Uudenvuodenpäivänä 1.1. on sunnuntailiikenne. Aikatauluissa on kuitenkin runsaasti poikkeuksia. Osa Venäjän-liikenteen Allegro-vuoroista ei kulje uudenvuoden aattona eikä uudenvuodenpäivänä. Myöskään Tolstoi-junalla ei ole lähtöjä uudenvuoden aattona Helsingistä eikä Moskovasta. Lähijunat kulkevat uudenvuoden aattona perjantaiaikataulujen mukaan. Uudenvuodenyönä on kulussa lisävuoroja läpi yön. Muutoin uudenvuodenpäivänä ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. Loppiaisena 6.1. kaukojunat noudattavat pääosin sunnuntaiaikatauluja. Myös lähijunat kulkevat sunnuntaiaikatauluin. Lähiliikenteessä on kulussa joitakin lisäjunia loppiaista edeltävänä yönä.

Yöjunia lähtee Pasilan autojuna-asemalta Joulu ja uusivuosi ovat vilkasta junamatkustuksen sesonkiaikaa. Junalla matkustetaan erityisesti Pohjois-Suomen lomakohteisiin. Kotimaan yöjunaliikenteessä on kulussa useita lisäjunia aikavälillä 18.12.2013–6.1.2014. Jouluna ja muina tulevan talven sesonkiaikoina osa pohjoisen yöjunista lähtee Pasilan autojuna-asemalta. Tällöin kaikki matkustajat nousevat kyytiin autojuna-asemalta, joka sijaitsee Pasilan aseman pohjoispuolella, Hartwall Areenan tuntumassa. Pasilan asemalta on opastettu kulkuyhteys autojuna-asemalle.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu