Junaliikenne vilkastuu juhannuksena – tilaa on hyvin kaikille vuoroille

Poikkeuksellisen kevään jälkeen junaliikenne on jälleen vilkastumassa. Olemme lisänneet junavuorojen määrää reilusti juhannusviikon alusta 15.6. alkaen. Kaikilla juhannuksen vuoroilla on vielä hyvin tilaa, mutta varaustilanne elää päivittäin. Suosittelemme lähtemään liikenteeseen ajoissa ja välttämään ruuhka-aikoja. Panostamme juhannuksena erityisen paljon matkustajien turvallisuuteen ja junien siisteyteen. Juhannuksen menoliikenteen jälkeen tehdään paljon ratatöitä ja aikatauluissa on jonkin verran poikkeuksia.

Juhannusliikenteeseen on lisätty reippaasti vuoroja ja myös junien ravintolat ja kärrymyynti palvelevat jälleen 15.6 alkaen. Juhannuksen suosituimmat reitit ovat Helsinki–Tampere, Helsinki–Turku ja Helsinki–Jyväskylä. Juhannuksen menoliikenne ajoittuu pääasiassa torstaille ja paluuliikenne sunnuntaille. Sunnuntaina suosituimmat reitit ovat Joensuu–Helsinki, Oulu–Helsinki ja Tampere–Helsinki.

Ravintolavaunussa, kuten muuallakin junissa, kiinnitetään erityistä huomiota siisteyteen ja hygieniaan. Varsinkin kosketuspintoja, kuten pöytiä ja kahvoja, siivotaan erityisen paljon. Ravintolavaunussa voi asioida vain puolet normaalista asiakasmäärästä ja eväät voi ottaa mukavasti omalle paikalle nautittavaksi. Jatkossa eväspaketteja voi tilata myös suoraan omalle istumapaikalle.

“Huolehdimme matkan aikana turvallisuudesta monin tavoin. Olemme lisänneet ja tehostaneet siivoamistamme. Siivouspartio kulkee valituilla reiteillä siivoamassa, muistutamme matkustajia hygieniasta ja henkilökuntamme auttaa tarvittaessa matkan aikana väljemmän paikan etsinnässä. Jotta junavuorot eivät ruuhkautuisi ja jokaiselle riittää istumapaikka, luovumme toistaiseksi 15.6. alkaen lipunmyynnistä junissa. Jo ennen matkaa myyntikanaviemme algoritmi pitää huolen, että istumapaikat sijoitellaan mahdollisimman kauaksi toisistaan," kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Juhannus vaikuttaa junien aikatauluihin

Kaukoliikenteessä sekä Etelä-Suomen ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä junat kulkevat pääosin:

to 18.6. kuten perjantaisin
pe 19.6. kuten lauantaisin
la 20.6. kuten sunnuntaisin

Juhannuksena runsaasti ratatöitä

Juhannuksen menoliikenteen hiljennettyä on ratatöiden vuoro. Ratatöitä tehdään Väyläviraston toimesta eri puolilla Suomea. Tämän takia osa junavuoroista on korvattu busseilla.

Helsinki–Turku

  • Kaukojunavuorot korvataan Kirkkonummi-Helsinki-välillä busseilla juhannuslauantaina 20.6.
  • HSL-liikenteen U- ja L-lähijunat korvataan Kauklahti-Kirkkonummi-välillä busseilla HSL:n toimesta juhannuslauantaista 20.6. sunnuntaiaamuun

Turku–Toijala

  • Juhannuslauantaina ja -sunnuntaina korvataan Turku-Tampere-välillä muutama vuoro busseilla 

Tampere–Pori  

  • Kaikki junavuorot korvataan busseilla juhannuslauantaina 20.6.

Tampere–Jyväskylä 

  • Kaikki junavuorot korvataan busseilla juhannusaatosta, perjantaista 19.6 klo 0:00 lähtien sunnuntaihin noin klo 12 saakka.
  • Myös Tampere-Orivesi-välillä junat korvataan busseilla. Orivedeltä Haapamäen suuntaan junat kulkevat normaalisti.

Lappeenranta–Imatra

  • Junat Lappeenranta-Joensuu- ja Parikkala-Savonlinna-väleillä korvataan busseilla juhannusaatosta, perjantaista 19.6 noin klo 19 alkaen sunnuntaihin noin klo 11 saakka.

Tarkemmat tiedot aikatauluista sekä korvaavista busseista löytyy verkkosivuiltamme, www.vr.fi. Pääkaupunkiseudun HSL-liikenteen aikataulut löytyvät hsl.fi:stä.

Lisätietoa turvallisesta junamatkustamisesta sivuillamme.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu