Junaliikenteen vahva kasvu jatkuu – kaukoliikenteeseen 46 uutta vuoroa joulukuussa

Kotimaan kaukoliikenteessä matkustettiin lokakuussa 5 % viime vuotta enemmän. Yhteensä tänä vuonna kaukojunamatkoja on tehty lähes 11 miljoonaa. Loppuvuoden suurimmat matkapiikit ovat edessä ja joulun lippuja myydään vauhdilla. Kevään päiväjunien liput tulevat myyntiin 13.11. klo 9.00.

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin lokakuussa 1,2 miljoonaa matkaa. Eniten matkustus kasvoi Helsingin ja Kuopion välillä (+10 %). Myös matkustus Helsingin ja Joensuun, Seinäjoen, Turun, Lappeenrannan sekä Oulun välillä kasvoi 5 %. Etelä-Suomen taajamaliikennealueella liikennöivän VR lähiliikenteen matkamäärät ovat tänä vuonna kasvaneet yhteensä 8 %. Myös Lappiin matkustetaan entistä enemmän junalla – matkustus Helsingin ja Rovaniemen välillä kasvoi lokakuussa 6 %. 

”Junamatka Rovaniemelle makuupaikalla maksaa nyt Säästölipulla edullisimmillaan vain 29 €. Yöjunan etu on sen helppous, mukavuus ja turvallisuus: voi unohtaa pitkän ajomatkan pimeässä, keskittyä rentoutumiseen ja nauttia ravintolavaunun tarjoiluista. Autojunapaketti 1-2 hengen hytissä maksaa edullisimmillaan vain 99 €”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Tarjoushintaiset liput ovat myynnissä 12.12. asti ja niillä voi matkustaa 19.12. asti

Kaukoliikenteeseen 46 uutta vuoroa 9.12.  kevään liput myyntiin 13.11.

Kaukoliikenteeseen saadaan joulukuussa 46 uutta viikoittaista junavuoroa. Vuorotarjonta lisääntyy muun muassa Tampereen ja Oulun, Helsingin ja Kuopion sekä Tampereen ja Kouvolan välillä. Myös Helsingin ja Turun välille tulee uusia vuoroja. Uudet vuorot parantavat myös vaihtoyhteyksiä itäisessä Suomessa ja Pohjanmaalla. Uusien aikataulujen myötä matka-aika Helsingin ja Tampereen välillä nopeutuu keskimäärin 9 minuuttia, kun ratatöistä johtuneet nopeusrajoitukset pääradalla poistuvat.

Loppuvuoden kiireisin matkustusaika on jouluna ja lippuja voi varata tällä hetkellä 6.1.2019 saakka. Kaukojunien kevään päiväjunien liput (7.1.2019 eteenpäin) tulevat myyntiin tiistaina 13.11. klo 9.00. Kevätkauden yöjunaliput ovat sen sijaan jo myynnissä. Suositut hiihtolomien ja pääsiäisen matkat pohjoiseen kannattaa varata jo nyt, sillä useat vuorot myydään loppuun.

Myös VR lähijunien aikataulut 8.12-16.6. julkaistaan 13.11.

Ratatyöt vaikuttavat Helsingin ja Tampereen väliseen lauantailiikenteeseen - junavuorot korvataan pääosin linja-autoilla viitenä lauantaina

 Liikennevirasto uusii junien sijaintia ja nopeutta valvovia turvalaitteita Riihimäen ja Tampereen välillä viitenä lauantaina 10.11.–8.12. Ratatöiden vuoksi pääosa Helsingin ja Tampereen välisestä liikenteestä ajetaan korvaavilla linja-autoilla. Bussikuljetusten lisäksi liikennöimme jokaisena katkolauantaina yhteensä 13 kaukojunavuoroa, 7 vuoroa pohjoiseen ja 6 vuoroa etelään. Myös lähiliikenteessä on poikkeuksia: R-junat eivät liikennöi ratatöiden aikana lainkaan Riihimäen ja Tampereen välillä. Myös yöjunat kulkevat poikkeusaikataulussa. Lisätietoa täällä

Riihimäki–Tampere-väli on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöityjä reittejä ja osa Helsingistä Ouluun kulkevaa päärataa. Erittäin kovassa käytössä olevan pääradan ylläpito on ensisijaista koko Suomen junaliikenteen toimivuuden kannalta: turvalaitteiden uusiminen vähentää häiriöitä junaliikenteessä ja sujuvoittaa matkantekoa. Liikenneviraston mukaan hallituksen korjausvelkaohjelmasta veloitettava uusien turvalaitteiden investointi on 59 miljoonaa euroa. Lue Liikenneviraston tiedote aiheesta täällä


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu