Junalla on turvallista matkustaa joulun viettoon – kaikki VR:n junaliput ovat muutoskelpoisia vielä lähtöpäivänäkin

Vaikka joulun junaliput ostetaankin perinteisesti hyvin lähellä lähtöaikaa, moni kaipaa tänä vuonna erityisen paljon joustoa matkasuunnitelmiinsa. Päiväjunien ja yöjunien istumapaikkojen ja makuuhyttien liput ovat muutoskelpoisia vielä lähtöpäivänäkin 5 euron muutosmaksua vastaan. Lipun muuttaminen toiselle päivälle on mahdollista vielä viime hetkelläkin soittamalla asiakaspalveluumme tai vierailemalla palvelupisteessämme.

Joulun junissa on vielä hyvin tilaa. Yöjunat ja autopaketit varataan päiväjunia aikaisemmin ja se näkyy tämän hetkisestä varaustilanteestamme. Rovaniemelle pääsee yöjunalla jokaisena päivänä ennen joulua, mutta osa yöjunien suosituimmista lähdöistä ja autopaikoista on täyttynyt. Päiväjunissa on edelleen hyvin tilaa. Vilkkaimmat lähtöliikenteen päivät ovat perjantai 18.12. ja lauantai 19.12 sekä tiistai 22.12. ja keskiviikko 23.12.

”Junissa ei ole edelleenkään todettu yhtään koronatartuntaa. Seuraamme THL:n viikoittaisia tilannearvioraportteja ja niissä ei ole mainittu kertaakaan joukkoliikennevälineitä tartuntalähteenä. Juna on myös kaikista liikennevälineistä väljin ja vaunujen ilma vaihtuu kokonaan noin viiden minuutin välein. Joulun viettoon voi matkustaa turvallisin mielin junalla”, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

VR panostaa matkustajien ja henkilökunnan turvallisuuteen tehostetusti

Olemme ajaneet koronakeväästä saakka kysyntään nähden runsaalla vuorotarjonnalla ja ylipitkillä junilla. Tällä hetkellä matkustajamäärämme ovat noin 50% viime vuotisesta ja junissa on pääsääntöisesti hyvin tilaa. Lisäämme joulun ajan liikenteeseen matkanaikaista siivousta ja testaamme myös uudenlaista desinfiointilaitetta, jolla desinfiointi tehdään tehokkaasti sumuttamalla.

”Jos haluaa varmistaa turvavälit muihin matkustajiin, kaukoliikenteessä on mahdollista ostaa viereinen paikka tyhjäksi tai matkustaa maskipakollisessa Ekstra-luokassa, jossa matkustajamäärä on puolitettu. Päiväjunissa on mahdollista varata 2-6 hengen hytti omaan käyttöön. Seuraamme jatkuvasti datastamme vuorojen täyttymistä ja lisäämme tarvittaessa lisää vaunuja juniin”, sanoo Simola.

Kaukoliikenteen ravintolavaunut ovat auki joululiikenteessä normaaliin tapaan ja junissa voi myös tilata ruuan omalle paikalle ravintolavaunussa vierailematta. Tilausmalli toimi tekstiviestillä: kun juna lähtee liikkeelle, junahenkilökunta kuuluttaa puhelinnumeron, tiedot tilattavista tuotteista ja toimitusajat, ja asiakas tekee tilauksen tekstiviestillä suoraan ravintolavaunuun. Voit tutustua ruokalistaan täältä. Ruuan tilaaminen onnistuu myös yöjunien hytteihin ja kehitämme parhaillaan joululiikenteen yöjuniin uutta aamiaispakettia.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu