Junamatkustajat äänestivät suosikkinsa pohjoisessa

Junamatkustajat ovat jälleen kertoneet mielipiteensä siitä, mikä on parasta Pohjois-Suomen ja Lapin lomilla.

VR järjesti marras-joulukuussa nettisivuillaan toisen kerran äänestyksen, jossa asiakkaat saivat kertoa omat suosikkinsa neljässä kilpailusarjassa: paras kohde, paras aktiviteetti, paras ravintola sekä uutena kategoriana paras majoitus.

- Äänestys tapahtui verkossa olevalla kampanjasivulla ja kunkin sarjan parhaat keräsivät yhteensä ääniä lähes 30 000, kertoo kumppanuuspäällikkö Kari Lehtipuu. Luonto ja elämykset vetävät pohjoiseen

Parasta pohjoisessa –kilpailun lomakohdesarjan voittajaksi matkustajat äänestivät Levin, joka on Suomen suurin hiihtokeskus ja ympärivuotinen elämyskeskus. Kakkostilan saavutti Ylläs ja kolmanneksi sijoittui Inari-Saariselkä.

Aktiviteeteista suosituimmaksi nousivat Levin rinteet, Pyhä-Luoston kansallispuisto sekä Rovaniemen Arctic SnowHotelin Lumisauna. Junamatkustajien mielestä pohjoisen parhaat ravintolat olivat Levin Hullu Poro Areena, Jääravintola Arctic SnowHotel Rovaniemellä sekä Ylläksen Elämänluukku. Ensimmäistä kertaa kisatussa majoitus-sarjassa menestyivät Levin Alppitalot, Hotelli Hullu Poro sekä Arctic SnowHotelin Lumihotelli.

Mukana äänestyksessä oli lähes 100 kohdetta ja ääniä annettiin yhteensä noin 75000. Pohjoiseen mukavasti junalla Pohjois-Suomessa on näiden ja monien muiden kohteiden ja aktiviteettien myötä erinomaiset mahdollisuudet upean loman viettoon. Ympäristöystävällisellä junalla kohteet saavuttaa mukavasti ja helposti. Hiihtolomat ja pääsiäinen ovat suosituimmat matkustusajat, joten makuu- ja autopaikat on hyvä varata ajoissa. Rovaniemelle ja Kolariin liikennöi sesongin ajan myös lisäjunia. Vielä vapun aikaan pohjoisessa riittää lunta, joten lumilomalle voi matkustaa pitkälle kevääseen. Pohjoisen rautatieasemilta matkaa voi jatkaa joko junan autovaunussa kuljetetulla omalla autolla tai junabussiyhteydellä. Oulusta, Kemistä, Rovaniemeltä, Kolarista ja Kemijärveltä on sujuvat yhteydet Lapin hiihto- ja matkailukeskuksiin

Lisätietoja ja vinkkejä pohjoisen matkoihin www.vr.fi, asemilta sekä VR Asiakaspalvelusta puh. 0600 41 900 (1,99 €/puhelu + pvm).


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu