Junamatkustuksen kasvu jatkuu miljoonavauhtia – syyslomat täyttävät junia

Syyskuussa VR:n kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin 1 040 000 matkaa (+ 5 %). Vuoden alusta matkoja on tehty jo 9,1 miljoonaa (+8 %). Ensi viikolla käynnistyvä syyslomasesonki näkyy junissa ja moni suosittu viikonloppulähtö on lähes loppuunmyyty.

Junamatkustus kasvoi syyskuussa kaikilla pääreiteillä, keskimäärin 14 %. Vahvinta kasvu oli Helsinki–Vaasa-reitillä, jossa matkustus kasvoi 24 % ja Helsinki–Kuopio-reitillä, jossa kasvua 21 %. Myös Helsinki–Oulu-reitin kesällä alkanut kasvu jatkui ja syyskuussa reitillä matkusti 19% enemmän asiakkaita kuin viime vuonna. Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivän nopean Allegro-junan matkat kasvoivat 12 %, erityisesti venäläisten ja aasialaisten matkustajien määrä lisääntyi.

Sarjalippujen suosio moninkertaistui

Kaukoliikenteen 10 kerran sarjalippuja myytiin elokuun puolivälistä syyskuun loppuun 20 %:n alennuksella. Kampanjan aikana sarjalippujen myynti kasvoi yli 70 %. Junien ollessa täydempiä myös sarjalipulla matkustettaessa on matka varattava etukäteen. Jo aiemmin 70 % kaukoliikenteen sarjalippulaisista varasi paikan junasta ennen lähtöä.

Junamatkustuksen suosion kasvu näkyy myös VR:n digitaalisissa kanavissa. Vr.fi-sivustolla vieraili syyskuun aikana 1,4 miljoonaa kävijää, 14 % viime vuotta enemmän. Itsepalvelukanavien osuus lipunmyynnistä on noussut jo 80 %:iin. Viime syksynä lanseerattua VR Lähijunat -mobiilisovellusta on ladattu jo sataan tuhanteen puhelimeen, ja sitä on käytetty yli miljoona kertaa.

Pohjoisen yöjunissa vielä tilaa syyslomalla

Ensi viikolla käynnistyvä koulujen syyslomakausi näkyy junissa ja suosituimmat viikonloppulähdöt alkavat täyttyä. Helsingistä matkustetaan eniten Tampereelle, Seinäjoelle ja Joensuuhun. Tampereelta ja Turusta lomalaiset suuntaavat Helsingin lisäksi Rovaniemelle ja Ouluun. Myös Helsingin ja Pietarin välillä kulkevan Allegro-junan iltapäivälähdöt perjantaina 13. ja 20.10. ovat lähes täynnä.

Pohjoisen yöjunissa on vielä hyvin tilaa. Syyslomaviikoille Lapin yöjuniin voi ostaa lipun edulliseen kampanjahintaan, alkaen 59 € veturilaisille. Tarjoushinnat ovat voimassa vielä 2.12.2017 asti ja matkustaa voi 9.12.2017 saakka. Yöjunien suosituimmat reitit ovat Helsingistä Rovaniemelle ja Rovaniemeltä Tampereelle.

Joulusesongin liput myyntiin 16.10.2017, hiihtoloman ja pääsiäisen liput myyntiin 24.11.2017

Odotetut joulun junaliput tulevat myyntiin maanantaina 16.10.2017, jolloin kotimaan kaukoliikenteen lippuja voi ostaa aina 7.1.2018 asti. Talven 2018 hiihtolomien ja pääsiäisen liput tulevat myyntiin 24.11.2017 alkaen. Ajan tasalla olevat tiedot kulloinkin saatavilla olevista lipuista löytyvät aina verkkokaupasta osoitteessa vr.fi.

Lisäämme 10.12.2017 alkaen junavuoroja Helsingin ja Turun sekä Turun ja Tampereen välille, yhteensä 22 vuoroa viikossa. Aikataulut ovat voimassa 17.6.2018 asti. Katso tarkempaa tietoa täältä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu