Junamatkustus kasvoi marraskuussa 8 % – joulukuussa VR tuo runsaasti lisää vuoroja ja asiakaspaikkoja sekä laskee lähiliikenteen hintoja

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa lähes 1,3 miljoonaa junamatkaa, +8 % edellisvuotta enemmän. Vuoden 2016 marraskuuhun verrattuna matkoja tehtiin +24% enemmän.

Marraskuussa matkustus kasvoi kotimaan kaukojunissa eniten Helsingin ja Oulun (+23 %), Helsingin ja Jyväskylän (+23 %) sekä Helsingin ja Tampereen välillä (+23 %). Yhteensä kotimaan kaukoliikenteessä on tehty kuluvana vuonna jo lähes 13 miljoonaa matkaa.

Matkamäärien kasvu jatkui erittäin vahvana marraskuussa. Viimeisen kolmen vuoden aikana junamatkustuksen suosio on noussut huimaa vauhtia – raiteilla on tehty vuoteen 2016 verrattuna 2,5 miljoonaa uutta matkaa. Merkittävästi lasketut hinnat, parantunut vuorotarjonta ja nopeammat matka-ajat saavat aina vain useamman suomalaisen valitsemaan edullisen, mukavan ja nopean junan yksityisautoilun tai lentämisen sijasta. Juna on myös helppo valinta puhtaamman ilmaston puolesta”, sanoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola.

VR tuo raiteille runsaasti lisää vuoroja aikataulukauden vaihtuessa 15.12. Vuorotarjonta paranee etenkin pääradalla, ja suosituimpiin vuoroihin tulee myös lisää istumapaikkoja. Matkustaminen helpottuu ja nopeutuu useiden kaupunkien välillä – esimerkiksi Oulun ja Helsingin välillä kaikki vuorot muuttuvat vaihdottomiksi, ja matka-ajat nopeutuvat keskimäärin 13-18 minuuttia.

Joulukuun aikataulu-uudistuksen myötä junamatkustaminen sujuvoituu entisestään suuressa osassa maata. Esimerkiksi Helsingistä Ouluun on valittavissa jatkossa kahdeksan suoraa junavuoroa joka arkipäivä, ja matka taittuu nopeimmillaan alle 5h 15min ajassa. Junamatkustus kasvatti jälleen voimakkaasti suosiotaan tällä välillä marraskuussa, ja matkoja tehtiin 23 % viime vuotta enemmän”, Simola toteaa.

Lähijunalla entistä edullisemmin - VR:n hinnat laskevat Järvenpäässä ja Hyvinkäällä

Uuden aikataulukauden myötä myös lähijunien tarjonta paranee, kun Tampereella aloittaa uusi, Nokian ja Toijalan välillä kulkeva M-lähijuna. Lisäksi R-junavuoroja tulee lisää sekä Helsingin ja Riihimäen että Riihimäen ja Tampereen välille.

Joulukuussa myös VR:n lähijunalippujen hinnoittelu uudistuu Järvenpään ja Hyvinkään kerta-, sarja- ja kausilippujen osalta.

Olemme tehostaneet toimintaamme, samalla kun matkamäärät ovat jatkaneet kasvuaan. Haluamme, että myös asiakkaamme hyötyvät tästä ja siksi tarjoamme heille entistä edullisempia ja kilpailukykyisempiä hintoja. Hintojen tarkastelun yhteydessä myös yhdenmukaistimme hinnoittelua: Järvenpään kaikilla asemilla on jatkossa samat hinnat ja myös Hyvinkään hinnoittelu on paremmin suhteessa kuljettuun matkaan”, Simola kertoo.

Uuden hinnoittelun myötä erityisesti lapset, opiskelijat ja eläkeläiset matkustavat edullisesti, sillä he saavat edelleen kertalipusta ja 10 matkan sarjalipusta -50 % alennuksen. Lapset saavat myös kausilipusta 50 % alennuksen.

Lippuesimerkit Helsinki-Järvenpää 15.12. alkaen

  • Kertalippu: aikuinen 5,50 € (ennen 6,40 €), lapsi / opiskelija / eläkeläinen 2,75 € (ennen 3,20 €)
  • Sarjalippu (10 kpl): aikuinen 44 € (ennen 51,20 €), lapsi / opiskelija / eläkeläinen 22 € (ennen 25,60€) 
  • Kausilippu (30 vrk): 119,90 € (ennen 129,60 €), lapsi 59,95 € (64,80 €)

Lippuesimerkit Helsinki-Hyvinkää 15.12. alkaen

  • Kertalippu: aikuinen 8,90 € (ennen 9,70 €), lapsi / opiskelija / eläkeläinen 4,45 € (ennen 4,85 €)
  • Sarjalippu (10 kpl): aikuinen 71,2 € (ennen 77,60 €), lapsi / opiskelija / eläkeläinen 34,6 € (ennen 38,80 €)
  • Kausilippu (30 vrk): aikuinen 164 € (ennen 168 €), lapsi 82 € (ennen 84 e)

Alle 7-vuotiaat matkustavat VR:n lähijunissa ilmaiseksi.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu