Junayhteyksiin parannuksia aikataulukauden vaihtuessa 27. lokakuuta

Junaliikenteeseen on tiedossa muutoksia eri puolella Suomea, kun aikataulukausi vaihtuu 27. lokakuuta kesäajan päättyessä. Muun muassa suoria yhteyksiä tulee vaihdollisten tilalle.

Helsingin ja Vaasan välille avautuu uusi, suora Pendolino-yhteys. Juna saapuu Helsinkiin arkisin klo 9.30, ja lähtö Vaasaan on päivittäin klo 18.30. Jatkossa molempiin suuntiin liikennöi arkisin kolme suoraa Pendolino-vuoroa. Myös Rovaniemelle alkaa kulkea Helsingistä ensimmäinen Pendolino-juna säännöllisesti kerran viikossa. Juna lähtee Helsingistä lauantaisin klo 9.30 ja Rovaniemeltä sunnuntaisin klo 15.10. Kuopiosta klo 10 Rovaniemelle lähtevän pikajunan P 711 matka-aika lyhenee noin tunnilla. Tämä sujuvoittaa jatkoyhteyksiä muualle Lappiin.

Tampere–Jyväskylä–Pieksämäki-välillä sininen pikajunakalusto korvataan InterCity-junilla, minkä seurauksena junien palvelutaso paranee. IC-junissa on esimerkiksi VR:n langaton junaverkko. Helsinki–Lappeenranta-välille avautuu uusi päivittäinen IC2-junayhteys. Lisäksi Turun ja Oulun välille tulee uusi IC-yhteys, joka kulkee Tampereen, Jyväskylän, Kuopion ja Kajaanin kautta. Muutoksia kalustoon, aikatauluihin ja palvelutasoon Aikataulukauden vaihtuessa myös joillakin muilla kaukoliikenteen reiteillä vaihtuu junakalustoa. Lisäksi ravintolapalveluihin tulee muutoksia osassa kaukojunista.

Seinäjoen ja Kokkolan välillä lakkautetaan vähän käytetty pikajunavuoro P 409. Uusi Pendolino-vuoro, joka kulkee Helsingistä Vaasaan, pysähtyy Seinäjoen ja Vaasan välillä vain Tervajoella. Pietariin kulkevan Allegron lähtö- ja saapumisajat Suomessa aikaistuvat tunnilla Venäjän ja Suomen aikaeron vuoksi. Myös Tolstoi-junalle tulee aikataulumuutoksia. Turussa tapahtuu lähtölaiturimuutoksia. Tähän mennessä Helsinkiin suuntaavat junat ovat lähteneet raiteelta 5, mutta jatkossa ne voivat lähteä myös tuloraiteeltaan. Talven lähestyessä ratatyöt vähenevät. Junaliikennettä korvataan kuitenkin vielä linja-autoilla Tampere–Pori-, Seinäjoki–Oulu- ja Jyväskylä–Haapamäki-väleillä ratatöistä johtuen.

Tutustu junaliikenteen muutoksiin tarkemmin osoitteessa www.vr.fi.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu