Junia korvataan linja-autoilla Pieksämäen ja Kajaanin välillä

VR korvaa kaukoliikenteen junia linja-autoilla kahtena kesäkuun viikonloppuna Pieksämäen ja Kajaanin välisellä rataosuudella. Syynä ovat radan kunnostustyöt, joista vastaa Liikennevirasto.

Rataosuudella Pieksämäki–Kuopio–Iisalmi–Kajaani on liikennekatkoja kesäkuun kahtena viimeisenä viikonloppuna. InterCity- ja pikajunavuorot korvataan joko osittain tai kokonaan linja-autokuljetuksilla katkojen aikana. 

  • Kuopion ja Kajaanin välillä korvataan pääosa junavuoroista torstaista sunnuntaihin 19.–22. kesäkuuta.
  • Samana viikonloppuna, 20.–22. kesäkuuta, järjestetään korvaavia linja-autokuljetuksia myös Pieksämäen ja Kuopion välillä. Perjantaina ja sunnuntaina korvataan osa junavuoroista ja lauantaina kaikki vuorot.
  • Pieksämäen ja Kuopion välillä korvataan junavuoroja linja-autoilla myös lauantaista sunnuntaihin 28.–29. kesäkuuta. 

Korvaavat linja-autot noudattavat juna-aikatauluista poikkeavia aikatauluja. Myös pysähdyspaikoissa on eroja. Muutoksia on tiedossa lisäksi jatkoyhteyksiin. Linja-autoissa myydään taajamajunalippuja, ja niissä kelpaavat kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Busseissa voi kuljettaa vain käsimatkatavaraa.
 
Tarkempaa tietoa korvatuista junavuoroista löytyy VR:n verkkosivuilta. Liikenteen poikkeusjärjestelyistä ja korvaavien kuljetusten aikatauluista voi kysyä lisäksi asemien lipunmyynneistä sekä VR Asiakaspalvelusta numerosta 0600 41 900 (1,99 e/puhelu + pvm). Tiedot päivittyvät myös vr.fi-sivujen matkahakuun.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu