Junien matkamäärät kasvoivat jälleen maaliskuussa – pääsiäisliikenteen junavuorot täyttyvät nopeasti

Kotimaan kaukojunaliikenteen matkamäärät kasvoivat maaliskuussa 7 prosenttia viime vuoteen nähden. Eniten kasvua tapahtui Helsingin ja Kuopion (+18 %), Helsingin ja Turun (+15 %) sekä Helsingin ja Vaasan (+12 %) välillä. Pääsiäisen junaliikenteestä on tulossa vilkas ja paikat kannattaa varata nopeasti, autopaikat suosituimmille päiville on jo loppuunmyyty.

”Nyt kannattaa toimia, jos haluaa matkustaa pääsiäisen viettoon tietyllä junavuorolla. Tällä hetkellä suosituimmat ja ruuhkaisimmat pääsiäisen vuorot ovat reiteillä Helsinki–Tampere, Helsinki–Oulu ja Helsinki–Seinäjoki”, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

”Olemme varautuneet pääsiäisliikenteeseen maksimimäärällä vuoroja, kaikki kalustomme on käytössä ja henkilöstömme palvelee matkustajia sekä junissa että asemilla. Myös ravintolavaunuissa on varauduttu täysiin juniin.”

Pääsiäisliikenteeseen on lisätty Pohjois- ja Etelä-Suomen välille jonkin verran ruuhkaa helpottavia yöjunavuoroja Helsingistä Kolariin sekä Rovaniemelle ja sieltä takaisin pääkaupunkiin. Myös pitkäperjantain liikenteessä on lisäjunia aamupäivän aikana.

”Pääsiäisviikonlopun aikana junissa keitetään 55 000 kuppia kahvia, ruokia valmistetaan 10 000 annosta ja korvapuusteja ja munkkeja tarjoillaan 6000 kappaletta. Perheiden suosikkiannos lihapullat on varmastikin tänäkin pääsiäisenä hittituote”, kertoo Romanainen.

Etelä-Suomessa VR:n lähiliikenteessä liikennöidään kiirastorstaina perjantailiikenteen vuoroilla ja pitkäperjantaina sunnuntailiikenteen mukaisesti. Pääsiäislauantaina ja -sunnuntaina kuljetaan normaalin viikonloppuliikenteen mukaisesti, maanantaina puolestaan sunnuntailiikenteen mukaisesti.

Myös Helsinki-Pietari välille odotetaan paljon matkustajia pääsiäisenä.

”Pietarin liikenne on ollut alkuvuonna hyvässä nosteessa ja maaliskuussa Allegron matkustus kasvoi 8 %. Olemme varautuneet pääsiäiseen siten, että liikennöimme pitkäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina Allegron tuplarungoilla.  Myös vappuun on suunniteltu lisää kapasiteettia”, kertoo Romanainen.

Kesän päiväjunat ja loppuvuoden yöjunat myyntiin 16.4

Tuomme kotimaan kaukoliikenteen päivä- ja yöjunat kesä- ja syyskaudelle myyntiin 16.4.2019 kello 9. Päiväjuniin matkoja voi varata 11. elokuuta saakka ja yöjunia puolestaan 14. joulukuuta saakka. Juhannuksen menoliikenteen tarjonta täydentyy vielä kevään aikana.

”Touko–kesäkuun liikennöintitauko Kolarin-liikenteessä poistuu ja etelästä liikennöidään pohjoiseen jatkossa tänäkin aikana kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja perjantaisin, Kolarista Helsinkiin puolestaan torstaisin ja lauantaisin. Muina aikoina Kolariin liikennöidään neljästä kahdeksaan viikkovuoroa suuntaansa hiihtosesongin mukaan.” 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu