Junien pysähtyminen Haukivuorella päättymässä

VR suunnittelee junien pysähtymisen päättymistä Haukivuorella 11. elokuuta 2014 alkaen. Syynä on aseman erittäin vähäinen käyttö. Junaa käyttävien määrä Haukivuorella on ollut noin kolme matkustajaa junaa kohti. Aseman käyttö on viime vuosina vähentynyt. Kymmenen vuoden aikana matkustajamäärät ovat pudonneet 30 prosenttia. Asemalla on pysähtynyt arkisin 12 junaa, viikonloppuisin kymmenen.

- Ymmärrämme junaa käyttävien harmin palvelun lakatessa. Olisimme toivoneet, että Haukivuorella junan käyttö olisi lisääntynyt ja olisimme voineet jatkaa palvelua, sanoo VR Groupin yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu. Matkustajamäärien ollessa näin vähäiset katsomme, että muut kulkutavat palvelevat paremmin Haukivuorella.

Elokuusta lähtien lähimmät junamatkustajia palvelevat asemat ovat Pieksämäki 32 kilometrin päässä ja Mikkeli 39 kilometrin päässä. Yhdessä muiden liikennejärjestelyjen kanssa InterCity-junien matka-aikaa Helsingin ja Kuopion välillä saadaan lyhennettyä keskimäärin noin kymmenen minuuttia. VR ei omista Haukivuorella aseman rakennuksia tai maa- ja rata-aluetta.

VR on keskustellut asiasta Mikkelin kaupunginjohdon kanssa. VR haluaa käydä keskustelua asiasta nyt huhtikuussa, jotta ELY-keskuksella olisi aikaa mahdollisiin linja-autoyhteyksien muutoksiin.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu