Junien ravintolapalvelut sulkeutuvat 28.3. ja Kolarin yöjunaliikenne jää tauolle

Koronavirustilanteen vuoksi VR:n kaukoliikenteen ravintolapalvelut suljetaan toistaiseksi lauantaista 28.3. alkaen. Suurin osa asemien ravintola-, kioski- ja kahvilapalveluista on suljettu jo aiemmin. Myös Kolarin yöjunaliikenne jää tauolle, sillä suuret hiihtokeskukset ovat sulkeutuneet. Viimeiset Kolarin yöjunat kulkevat alkavana viikonloppuna. Molempien muutosten taustalla ovat junien merkittävästi laskeneet matkustajamäärät. Samalla VR haluaa vastuullisena toimijana tehdä parhaansa omalta osaltaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Junien ravintoloista ylijäänyt ruokahävikki lahjoitetaan mahdollisuuksien mukaan hyväntekeväisyyteen.

Junien ravintolapalvelut suljetaan koronavirustilanteen vuoksi. Kaikissa VR:n kaukojunissa on ravintolavaunu tai kärrymyynti, jotka palvelevat viimeistä päivää tänään perjantaina 27.3. Ravintolapalvelujen sulkemisen taustalla on junien matkustajamäärien merkittävä lasku, mikä näkyy suoraan junien ravintolapalvelujen asiakasmäärissä. VR on myös päättänyt ennakoivasti supistaa kaukojunaliikennettä noin 15 % huhtikuun puolivälistä alkaen.

Suomen hallitus on vahvasti suositellut ravintoloiden sulkemista asiakaskontakteilta. Sulkemalla ravintolapalvelunsa VR haluaa osaltaan huolehtia koronaviruksen leviämisen ehkäisemisestä. Suurin osa asemien ravintoloista, kahviloista ja kioskeista on suljettu jo aiemmin.

Ravintolavaunuista ylijäänyt ruokahävikki lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen mahdollisuuksien mukaan. Lahjoitus tehdään Helsingin ruoka-avulle, joka on Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän hanke. Ruoka-apu jakaa ruoan eteenpäin erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin tarpeen mukaan.

Myös lipputoimistojen aukioloaikoihin on tulossa muutoksia, sillä niidenkin asiakasmäärät ovat laskeneet. Osa lipputoimistoista on suunniteltu toistaiseksi suljettavaksi ja osa palvelee supistetuin aukioloajoin.

Kolarin yöjunat jäävät tauolle

Koronavirustilanteen vuoksi myös Lapin matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi ja suuret hiihtokeskukset ovat sulkeutuneet. Ihmisiä kannustetaan välttämään kaikkea vapaa-ajan matkustamista myös Suomen sisällä. VR lopettaakin toistaiseksi Kolarin yöjunaliikenteen 29.3. alkaen, ainakin 14.6. saakka. Viimeinen yöjuna Helsingistä Kolariin lähtee lauantaina 28.3. Kolarista etelään viimeinen yöjuna lähtee sunnuntaina 29.3., saapuen Helsinkiin maanantaina 30.3.

Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka Kolarin yöjunaan, hän voi peruuttaa sen veloituksetta. Lisätietoa verkkosivuillamme osoitteessa uusi.vr.fi/korona.

Muu yöjunaliikenne Rovaniemelle ja Kemijärvelle jatkaa normaalisti.

Kolarin yöjunaliikenne on osa VR:n yksinoikeutensa vastineeksi ajamaa, tappiollista velvoiteliikennettä. Velvoiteliikenteen määrittää liikenne- ja viestintäministeriö ja päätös liikenteen tauolle jäämisestä on tehty yhdessä ministeriön kanssa.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu