Kaukojunasta kaupungille – HSL:n kertaliput nyt VR Matkalla -mobiilisovelluksessa

VR Matkalla -mobiilisovelluksesta voi nyt ostaa junamatkan jatkoksi HSL:n aikuisten kertalipun. HSL-lipulla pääsee kätevästi jatkamaan kaukojunamatkaa HSL-lähijunan lisäksi metrolla, ratikalla, bussilla tai vaikkapa lautalla. Lippuyhteistyön tavoitteena on helpottaa asiakkaan matkaketjua, kun eri kulkuvälineiden yhdistely onnistuu saman sovelluksen kautta. Myös ilmasto kiittää joukkoliikenteen käyttäjää.

Uuden matkaketjun avulla on entistä helpompaa jatkaa matkaa juna-asemalta suoraan määränpäähän tai toisin päin.

Ostamalla liput valmiiksi koko matkalle samalla kertaa ja samasta sovelluksesta voi loppumatkan keskittyä huoletta muuhun. Uskomme tämän uuden matkaketjun palvelevan erityisesti niitä asiakkaitamme, jotka tulevat lyhyemmällä reissulle pääkaupunkiseudulle. Matkamäärien vilkastuessa haluamme huolehtia, että eri kulkumuotojen vaihtaminen on mahdollisimman sujuvaa ja samalla kannustaa kaikkia ilmastoystävällisempään liikkumiseen. Olemme tuomassa myös muita asiakkaalle merkittäviä matkaketjuja VR Matkalla -sovellukseen ja vr.fi-sivustolle.  Joukkoliikenteen käyttäminen on ilmastoteko", kertoo matkustajaliikennejohtaja Topi Simola.

VR Matkalla -sovellus on tuorein lisäys HSL:n lippujen myyntikanaviin. Avoimen lippurajapinnan kautta muut toimijat voivat myydä HSL:n lippuja osana palveluitaan.

On hienoa, että voimme yhdessä VR:n kanssa tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden ostaa lippu kerralla perille asti, vaikka määränpää ei sijaitsikaan juna-asemalla”, sanoo HSL:n asiakkuus ja myynti -osaston johtaja Mari Flink.

Edelleen jatkuu jo pidempään käytössä ollut matkaketju, jossa VR- ja HSL-junamatkat voi yhdistää sujuvasti samalle lipulla. Esimerkiksi Tampereelta pääkaupunkiseudulle matkustettaessa voi määränpääksi valita suoraan lentokentän, jolloin perille pääsee yhdellä lipulla HSL-lähijunaan vaihtamalla.

Tämä on ollut suosittu tuote, mutta rajoittunut junalla matkustamiseen. Nyt käyttöön tuleva uusi matkaketju täydentää tätä ja mahdollistaa matkan jatkamisen muillakin kulkuvälineillä”, Simola iloitsee.

Lisää HSL-kertalipusta VR:n kanavista ostettuna voit lukea täältä. Lisäksi VR:llä on useita muita matkaketjupalveluita käytössä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Niistä voit lukea täältä


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu