Kaukojunat kulkivat elokuussa edelliskuuta täsmällisemmin

VR:n kaukojunista 87,3 prosenttia ja lähijunista 93,1* prosenttia liikennöi elokuussa aikataulussaan. Ratalaite- ja kalustoviat aiheuttivat viivästyksiä matkustajaliikenteelle.

Kaukojunat kulkivat elokuussa täsmällisemmin kuin heinäkuussa ja viime vuoden elokuussa. Junista 87,3 prosenttia saapui pääteasemalle aikataulussa, viiden minuutin myöhästymisrajalla. Yli viisitoista minuuttia myöhästyi 3,6 prosenttia junista. Peruutetut vuorot luetaan myöhästyneiksi.

Lähiliikenteen junien täsmällisyys oli elokuussa 93,1* prosenttia. Myöhästymisraja on alle kolme minuuttia lähtö- tai määräasemalla. Junavuoroista 1,5 prosenttia oli yli kymmenen minuuttia myöhässä tai peruttu.

Ratalaite- ja kalustoviat haittasivat matkustajaliikennettä. Esimerkiksi heinäkuun viimeisen päivän ukkosmyrskyt vaikuttivat kaukojunien kulkuun vielä elokuun alussa. Lähijunaliikenteessä viivästyksiä aiheuttivat muun muassa asetinlaiteviat Espoossa ja vaihdeviat Huopalahdessa. 

Tavaraliikenteessä yllettiin jälleen erittäin hyvään täsmällisyystasoon. Tavarajunista 95,0 prosenttia kulki täsmällisesti elokuussa. Myöhästymisraja on kolmekymmentä minuuttia.

Vuorokaudessa 1 200 matkustajajunaa       

VR ajaa noin 300 kaukojunaa vuorokaudessa. Lähiliikenteessä kulkee noin 900 lähijunavuoroa, joista valtaosa HSL-alueella pääkaupunkiseudulla. VR Transpoint kuljettaa teollisuuden tuotteita noin 360 tavarajunalla joka vuorokausi.

VR vastaa junien liikennöinnistä ja junakaluston kunnosta. Rataverkosta, sen järjestelmistä ja kunnossapidosta vastaa Liikennevirasto.

VR jatkaa täsmällisyystyötä yhdessä Liikenneviraston ja lähijunaliikenteen tilaajan, Helsingin seudun liikenteen kanssa. Junien täsmällisyydestä tiedotetaan kuukausittain.

Ajankohtaista liikennetilannetta voi seurata VR:n verkkosivujen liikennetiedotteista. Junat kartalla -palvelusta näkee junien kulun Suomen kartalla reaaliaikaisesti, ja se on saatavilla myös älypuhelinsovelluksena.

* Lähiliikenteen täsmällisyysluvut vuoden 2014 kesä-, heinä- ja elokuussa on korjattu 11.12.2014 junien seurantajärjestelmissä havaittujen virheiden vuoksi. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu