Kaukojunien aikataulut pitivät hyvin maaliskuussa

VR:n kaukoliikenteen täsmällisyys oli viime vuotta paremmalla tasolla myös maaliskuussa, tammi- ja helmikuun tapaan, vaikka kiskovauriot hidastivat liikennettä pääradalla.

Kaukojunien täsmällisyys oli maaliskuussa 90,4 prosenttia. Junien myöhästymisraja on viisi minuuttia määräasemalla. Kaukojunista 2,0 % myöhästyi yli viisitoista minuuttia. VR tarjoaa matkustajille joka vuorokausi noin 300 kaukojunavuoroa.

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli edelleen hyvällä tasolla, vaikka Liikennevirasto asetti nopeusrajoituksia Riihimäki–Tampere-välille, jossa havaittiin ratakiskojen vierintäväsymissäröjä. Kunnostustyöt viivyttivät junaliikennettä pääradalla muutaman viikon.   

Pääkaupunkiseudun lähijunien täsmällisyys oli maaliskuussa 95,0 prosenttia. Myöhästymisraja on alle kolme minuuttia lähtö- tai määräasemalla. Junavuoroista 0,8 % oli yli kymmenen minuuttia myöhässä tai peruttu. Vuorokaudessa kulkee noin 900 VR:n lähijunaa, joista valtaosa HSL-liikenteessä.

Myös tavarajunat täsmällisiä  

Tavarajunat kulkivat maaliskuussa hyvin aikataulussaan. Tavaraliikenteen täsmällisyys oli 94,9 prosenttia, kolmenkymmenen minuutin myöhästymisrajalla. VR Transpoint kuljettaa teollisuuden tuotteita noin 360 tavarajunalla joka vuorokausi.

VR-konserni vastaa junien operoinnista ja junakaluston kunnosta. Rataverkosta, sen järjestelmistä ja kunnossapidosta vastaa Liikennevirasto. Täsmällisyystyötä tehdään yhdessä Liikenneviraston ja Helsingin seudun liikenteen HSL:n kanssa.

Matkustajat voivat seurata ajankohtaista liikennetilannetta VR:n nettisivuilla osoitteessa www.vr.fi ja mobiilisti osoitteessa m.vr.fi. Junat kartalla -palvelusta näkee junien kulun Suomen kartalla reaaliaikaisesti. Osoite on www.vr.fi/junatkartalla. Palvelu on saatavilla myös älypuhelinsovelluksena. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu