Kaukoliikenne sujui hyvin tammikuun talvikeleissä

Lumi ja pakkanen eivät aiheuttaneet merkittäviä ongelmia junaliikenteelle tammikuussa. Kaukoliikenne sujui paremmin kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Tammikuussa 86,6 prosenttia kaukoliikenteen junista kulki täsmällisesti. Myöhästymisraja on viisi minuuttia. Yli viisitoista minuuttia myöhästyi 4,5 % kaukojunista.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junien täsmällisyys oli tammikuussa 93,0 prosenttia kolmen minuutin myöhästymisrajalla. Lähijunavuoroista 1,3 prosenttia oli yli kymmenen minuuttia myöhässä tai peruttu.

Tavaraliikenteessä yllettiin hyvään täsmällisyystasoon: 90,6 prosenttia tavarajunista kulki aikataulussaan. Myöhästymisraja on kolmekymmentä minuuttia.

Pakkanen voi vaikeuttaa junien kulkua

Talvikelit aiheuttivat tammikuussa jonkin verran kalustovikoja. Lumi ja jää haittaavat esimerkiksi ovien sulkeutumista. Rataverkolla esiintyi yksittäisiä vaihdevikoja. 23.1. pakkanen katkaisi kiskon Pasilassa haitaten pääradan lähiliikennettä.

VR vastaa junien operoinnista ja junakaluston kunnosta. Rataverkosta, sen järjestelmistä ja ratatöistä vastaa Liikennevirasto.

VR:n matkustajaliikenteessä kulkee vuorokaudessa kaikkiaan noin 300 kaukojunaa ja 900 lähijunaa. VR Transpoint ajaa päivittäin noin 360 tavarajunaa.

VR jatkaa täsmällisyystyötä yhdessä Liikenneviraston ja Helsingin seudun liikenteen kanssa. Junien täsmällisyydestä tiedotetaan kuukausittain.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu