Kesän säästölipuilla matkustaa edullisesti 9.8. saakka – elokuussa VR helpottaa paluuta työpaikoille lisäämällä junavuoroja

Kesällä junailee edullisesti loman viettoon ja muille retkille, sillä lisäsimme myyntiin merkittävästi edullisia säästölippuja, varsinkin hiljaisemmille vuoroille. Tällä hetkellä liput ovat myynnissä 9.8. saakka. Elokuussa työmatkustuksen vilkastuessa palaamme jälleen lähemmäs normaalia, kun lisäämme sekä kauko- että lähiliikenteen junavuoroja 10. elokuuta alkaen. Etätyösuosituksen päättyessä elokuun alussa liikenteeseen palaavat lähdöt helpottavat monen arkea. Syyskauden liput tulevat myyntiin 14.7.  

Kesälomakausi on parhaillaan käynnissä ja moni suuntaa loman viettoon junalla. Poikkeuksellisen kevään jälkeen lisäsimme kesäkuussa merkittävästi junavuoroja liikenteeseen. Samalla toimme myyntiin merkittävästi edullisia säästölippuja, joilla varsinkin ruuhka-ajan ulkopuolella junailee edullisesti.

Kevät ja kuluva kesä ovat olleet poikkeuksellista aikaa joukkoliikenteessä, myös junaliikenteessä. Vähensimme keväällä junavuorojamme jopa lähes puoleen normaalista ja palaamme nyt hiljalleen kohti normaalia. Kesällä ajamme jo 85 % vuorojen määrästä. Kaikki kalustomme on kuitenkin liikenteessä, eli liikennöimme ylipitkillä junilla, jotta kaikille riittää tilaa. Lisäsimme kesälle myös myyntiin merkittävästi erittäin edullisia säästölippuja. Tänä vuonna moni viettää lomaa kotimaassa ja juna on turvallinen, nopea ja mukava tapa matkata ympäri Suomea”, sanoo VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä. 

Kesän liput ovat nyt myynnissä 9.8. saakka. Edullisimmat kesän säästöliput löytyvät ruuhka-aikojen ulkopuolelta ja niitä voi ostaa 28.7. saakka. Matkustusaika on 9.8. saakka.

Esimerkiksi aikuisen säästölipusta: 

 • Helsinki-Turku 6,90 €
 • Helsinki Kuopio 17,90 €
 • Helsinki-Oulu 19,90 €
 • Tampere-Seinäjoki 7,10 €
 • Lappeenranta-Joensuu 10,20 € 

Säästölippu on kaikille edullisin vaihtoehto, sillä lapset, eläkeläiset, opiskelijat sekä vapaa-ajan matkoja tekevät varus- ja siviilipalvelushenkilöt saavat siitä vielä lisäalennusta. Alennus on saman verran kuin peruslipusta: lapset -40 %, opiskelijat sekä vapaa-ajan matkoja tekevät varus- ja siviilipalvelushenkilöt -30 % sekä eläkeläiset -20 %.

Elokuussa lisää vuoroja - työmatkaliikenne helpottuu tuttujen lähtöjen myötä 

Lisäsimme jo kesäkuun puolessa välissä liikennettä 85 prosenttiin normaalista. 10 elokuuta alkaen junien lähdöt lisääntyvät entisestään, kun liikennöimme noin 90% normaalista, epidemiaa edeltäneestä junaliikenteestä. Syyskauden liput tulevat myyntiin heinäkuussa. 14.7. lähtien päiväjunien lippuja voi ostaa 25. lokakuuta saakka, yöjunien puolestaan 12. joulukuuta saakka. 

Elokuussa yhteiskunnan rattaat lähtevät käyntiin uudella vaihteella, kun etätyösuositus päättyy ja ihmiset lähtevät liikkeelle. Meidän roolinamme on varmistaa, että työpaikoille paluu sujuu mahdollisimman jouhevasti ja turvallisesti”, Tyynilä jatkaa.

Lähiliikenne on toiminut koko poikkeusajan lähes normaalilla kapasiteetilla, jotta olemme voineet varmistaa muun muassa ihmisten töihin pääsyn. Kesän ratatyöt päättyvät elokuun alussa ja lähiliikenteen aikataulut palaavat normaaleiksi. 

Muun muassa lähiliikenteen R-, D-, T- ja Z-junat palaavat normaaleihin vuoroväleihin 10.8. alkaen, kun Väyläviraston siltatyöt Pukinmäessä päättyvät. Myös Riihimäen ja Lahden välisen G-junayhteyden vuorotarjonta palaa normaaliksi 10.8. alkaen. 

Monet etenkin työmatkaliikenteelle tärkeät lähdöt palaavat myös tarjolle 10. elokuuta lähtien.  

Esimerkkejä liikenteeseen palaavista kaukoliikenteen vuoroista:  

 • Aamujuna S 2 Joensuu-Lappeenranta-Helsinki 
 • Iltapäiväjuna S 7 Helsinki-Lappeenranta-Joensuu  
 • Aamujuna IC 166 Tampere-Hämeenlinna-Helsinki  
 • Iltapäiväjuna IC 59  Helsinki-Hämeenlinna-Tampere  
 • Aikainen aamuyhteys S 35/81 Helsinki-Tampere-Jyväskylä  
 • Aikainen aamujuna S 35 Riihimäeltä ja Hämeenlinnasta Tampereelle  
 • Lähiliikenteen R-, D-, T- ja Z-junat pääsevät palaamaan normaaleihin vuoroväleihin 
 • G-junan vuorot palaavat normaaliksi 

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu