Kiskobusseihin asennetaan lippuautomaatit

VR:n kiskobusseissa eli Dm12-junissa otetaan käyttöön lippuautomaatit loppukeväästä. Automaattien kehikkoja on ryhdytty asentamaan juniin, ja kehikot näkyvät liikenteessä jo tammikuussa.

– Jatkossa matkustajat voivat ostaa lippunsa myös kiskobussin automaatista. Käytäntö on yleinen jo useassa Keski-Euroopan maassa, toteaa VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen . VR:n matkalippuja voi tällä hetkellä hankkia useista myyntikanavista: verkkokaupasta, VR Mobiilista, asemien lippuautomaateista, konduktööriltä, palveluasemien lipunmyynnistä ja VR Asiakaspalvelusta. Lippuja voi lunastaa myös R-kioskeilta.

Automaatit asennetaan kaikkiaan kuuteentoista Dm12-junaan Pieksämäen konepajalla. Ne sijoitetaan junan eteiseen wc-seinän taakse. Toimitussopimus on tehty Enfo Oy:n kanssa, ja laitteiden valmistaja on Höft & Wessel AG Saksasta. Kiskobussit liikennöivät seuraavilla yhteysväleillä: Iisalmi–Ylivieska, Jyväskylä–Seinäjoki, Tampere–Keuruu, Karjaa–Hanko ja Savonlinna–Parikkala. Ensi kesänä kiskobussi alkaa kulkea myös Joensuun ja Nurmeksen välillä.

Lisätietoja: kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen, 040 862 1766

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee yli 10 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu