Kiskobussivuoroja korvataan linja-autoilla

Viime viikolla kaukoliikenteen taajamaliikenteessä käytettävässä kiskobussissa syttyi tulipalo, jonka syytä tutkitaan parhaillaan. Varmistuakseen kaluston turvallisuudesta VR on päättänyt ennakoivana varotoimenpiteenä tarkastaa kaikki liikenteessä olevat 15 kiskobussia. Vuorot korvataan noin viikon kestävien tarkastusten ajaksi linja-autoilla.

Junaliikenteen turvallisuus on meille ehdoton ykkösasia ja haluamme olla täysin varmoja siitä, että kaikki liikennöivä kalustomme on täysin turvallista. Siksi teemme kiskobusseille täydentävät kuntotarkastukset ennakoivana varotoimenpiteenä ja riskienhallintakeinona. Pahoittelemme järjestelystä asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Palautamme kalustoa liikenteeseen sitä mukaa, kun tarkastukset valmistuvat”, kertoo VR Groupin liikenne- ja turvallisuusjohtaja Nina Mähönen.

Kiskobusseilla liikennöidään kaukoliikenteen taajamaliikenteessä seuraavilla reiteillä:

  • Pieksämäki–Joensuu–Nurmes
  • Iisalmi–Ylivieska
  • Savonlinna–Parikkala
  • Tampere–Keuruu
  • Jyväskylä–Seinäjoki

Kiskobussien vuorot korvataan tarkastusten ajaksi linja-autoilla, mikä voi näkyä pidempinä matka-aikoina sekä muutoksina palvelutasossa ja esteettömyydessä. Esimerkiksi polkupyörän ja lastenvaunujen kuljettaminen tai pyörätuolilla liikkuminen ei ole mahdollista kaikissa korvaavissa linja-autoissa. Tavoitteena on, että kiskobussit palaavat liikenteeseen noin viikon kuluessa.

Kiskobusseilla liikennöidään myös Hanko-Karjaa-välillä, mutta reitti on jo aiemmin päätetty korvata linja-autoilla ratatöiden vuoksi 7.6. alkaen. Väyläviraston teettämät ratatyöt välillä jatkuvat loppuvuoteen.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu