Kotimaan junamatkustus kasvoi jälleen +10 % - pohjoisen yöjunasesonki käynnistyy kampanjahintaan

Elokuussa junamatkailun suosio pysyi vahvassa kasvussa. Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin 1,2 miljoonaa matkaa, +10 % viime vuotta enemmän. Vuoden alusta kotimaan kaukoliikenteen junamatkustus on kasvanut yhteensä 8 % viime vuoteen verrattuna. Jo pitkään jatkuneen kasvun taustalla on junamatkustuksen aiempaa edullisempi hintataso. Syksyn myötä käynnistyy Lapin yöjunasesonki ja oman auton saa pohjoiseen mukaan edulliseen kampanjahintaan.

Elokuussa matkustus kasvoi eniten Helsingin ja Oulun (+20 %), Helsingin ja Turun (+17 %) sekä Helsingin ja Jyväskylän (+16 %) välillä. Matkustuksen kasvu keskittyy edelleen isojen kaupunkien välille. Kärkikolmikon lisäksi matkustus kasvoi reilusti myös Helsingin ja Tampereen (+13 %) sekä Helsingin ja Kuopion välillä (+ 11 %).

Kasvun taustalla on junamatkustuksen edullinen hintataso.

”Matkamäärämme ovat olleet jatkuvassa kasvussa laskettuamme kaikkia  kaukoliikenteen hintoja noin 25 % vuonna 2016. Edullisin tapa matkustaa on Säästölippumme, jolla matka esimerkiksi Helsingistä Tampereelle tai Turkuun on hinnaltaan vain 8,90 euroa. Edullisten hintojen lisäksi junan houkuttelevuutta kasvattavat uudistuneet palvelumme ja lisätty vuorotarjonta, kertoo matkustajaliikennejohtaja Topi Simola. 

Yöjunasesonki alkaa - oma auto mukaan alkaen 99 €

Syksyn myötä Lapin yöjunien sesonki käynnistyy. Yöjunaliput ovat nyt myynnissä pitkälle ensi kevääseen, 29.4.2020 asti. Ruska-ajan lisäksi yöjunilla matkustetaan pohjoiseen runsaasti etenkin jouluna ja vuodenvaihteessa sekä kevään hiihtolomakautena, jonka suosituimmat paikat varataankin nopeasti loppuun.

Nyt myös oman auton saa edullisesti matkaan mukaan. 9.-22.9. välisenä aikana valituille yöjunalähdöille on saatavilla makuu- ja autopaikka edulliseen yhteishintaan, alkaen vain 99 €. Myös oman hytin 1-2 hengelle saa kampanjahintaan, autopaikan kera alkaen vain 148 €.

”Lapissa etäisyydet ovat pidempiä ja moni liikkuu perillä mielellään omalla autolla. Pitkän ajomatkan sijaan kulkuneuvon kuljettaa kätevimmin pohjoiseen junalla, edullisimmillaan nyt alle sadalla eurolla. Matka-ajan voi käyttää rentoutumalla ja herätä virkeänä perillä”, Simola jatkaa. 

Esimerkkejä kampanjahinnoista reitillä Pasila (Autojuna-asema)-Rovaniemi: 

  • Makuupaikka 1 hengelle ja autopaikka, alkaen 99 € - säästöä 80–97 €
  • Oma yöjunahytti 1-2 hengelle ja autopaikka, alkaen 148 € - säästöä 51–106 €
  • Oma yöjunahytti, omalla suihkulla ja WC:llä 1-2 hengelle ja autopaikka, alkaen 158 € - säästöä 45–102 €

Esimerkkejä kampanjahinnoista reitillä Tampere-Kolari:

  • Makuupaikka 1 hengelle ja autopaikka, alkaen 99 € - säästöä 56–72 €
  • Oma yöjunahytti 1-2 hengelle ja autopaikka, alkaen 148 € - säästöä 28–77 €
  • Oma yöjunahytti, omalla suihkulla ja WC:llä 1-2 hengelle ja autopaikka, alkaen 158 € - säästöä 21–73 €

Tarjoushintaisten yöjunalippujen matkustusaika on 1.10.-29.4.2020.

Ilman autoa makuupaikalla matkustaa pohjoiseen edullisimmillaan 49 eurolla ja omassa hytissä alkaen 98 euroa.

Lisätietoa ja aikataulut osoitteesta www.vr.fi

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu