Lapin kahdeksan vuodenaikaa -näyttely avautuu tänään päärautatieasemalla – VR:n tuottama näyttely inspiroi matkustamaan pohjoiseen

Yöjuna on tämän hetken turvallisin tapa taittaa matka Lappiin omassa hytissä omalla porukalla. VR toi tänä syksynä ensi kertaa yöjunat myyntiin vuodeksi eteenpäin, aiemmin yöjunia pystyi varaamaan ainoastaan kolmen kuukauden päähän. Nyt luvassa on täysin uudenlainen matkustamiseen inspiroiva kokeilu – näyttely päärautatieasemalla yhteistyössä Tunturin tarinat -elokuvan tekijöiden kanssa.

VR on tukenut Lapin matkailua tänä syksynä monin tavoin. Toimme tarjolle yhteensä 14 uutta yöjunavuoroa syyslomaviikoille, järjestimme syyskuussa Rautatientorille ruskaliveä pyörittävän näytön inspiraatioksi ja jaamme myös vinkkejä erilaisiin junalomiin verkkosivuillamme. Olemme myös laskeneet yöjunalomien hintaa pysyvästi. Esimerkiksi autopaikan ja makuuhytin normaalihinta kahdelle on nyt edullisimmillaan 199 euroa.

”Mahdollisuus varata yöjunaliput jopa vuoden päähän on ollut monelle todella toivottu muutos. Lisäksi Turusta lähtevät yöjunamatkustajat voivat vihdoin huokaista helpotuksesta, kun Turusta pääsee jälleen yöjunalla suoraan Rovaniemelle ilman vaihtoja 14.12. alkaen. Yöjuna on tämän hetken turvallisin tapa matkustaa Lappiin, omassa hytissä ei ole ylimääräisiä kontakteja ja hytin ilma vaihtuu noin viiden minuutin välein”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Turusta lähtevät yöjunat ovat olleet tauolla toukokuusta lähtien Tampere-Seinäjoki-välin ratatöiden takia.

Lapin vuodenaikojen mykistävät maisemat inspiroivat reissuun

Lapin kahdeksan vuodenaikaa -näyttely kuvaa nimensä mukaisesti pohjoisen vaihtelevia sääolosuhteita ja luonnon kauneutta.

”Näyttely on osoitus siitä, että Lappi on ajankohtainen reissukohde ympäri vuoden, ei vain sesonkeina. Tunturin tarinat -elokuvan tekijöitä ja VR:ää yhdistää rakkaus suomalaiseen luontoon ja yhteinen päämäärä sen säilyttämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on tuoda maamme kaunis luonto entistä saavutettavammaksi kaikille ja samalla myös tukea Lapin kärsinyttä matkailualaa”, kertoo Simola.

Tunturin tarinat -elokuvan materiaalit ovat esillä Kulttuurihallissa päärautatieasemalla 4.12. saakka. Näyttely on kaikille avoin ja maksuton.

Esimerkkejä yöjunien hinnoista:

• Makuuhytti kahdelle alk. 49 e per henkilö / suunta
• Autopaikka ja makuuhytti kahdelle alkaen 199 e per paketti / suunta
• Black Friday -erikoistarjous autopaketista alkaen 99 e per paketti / suunta. Myynnissä 23.-30.11.2020, matkustusaika 6.4.-30.10.2021.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu