Lapin yöjunien suosio kasvussa – kesän liput myyntiin

Lapin yöjunien matkustus kasvaa muun VR:n kaukoliikenteen lisääntyvän suosion mukana. VR:n investoinnit uuteen kalustoon ja sitä myöten yöjunien lisääntynyt mukavuus houkuttelevat matkustajia aiempaa enemmän. Lisäksi yöjunakampanjat ovat innostaneet suomalaisia matkustamaan pitkän matkan mukavasti.

Kesäkauden ja loppuvuoden yöjunien liput tulevat myyntiin perjantaina 22.4. Makuupaikan saa edullisimmin hiljaisimmille vuoroille, Helsingin ja Oulun välille esimerkiksi 64,60 eurolla. Päivittäin kulkee yöjunia Helsingin ja Rovaniemen sekä Helsingin ja Kemijärven välillä sekä kolmesti viikossa Helsinki-Kolari –välillä.

Mukavasti makuupaikoilla pitkän matkan pohjoiseen tai etelään taittaa vuosittain noin 270 000 matkustajaa. Eniten matkoja yöjunissa tehdään Helsingin ja Rovaniemen sekä Helsingin ja Oulun välillä. Matkat Kolariin ovat suosittuja erityisesti matkailusesonkien aikana. Moni ottaa matkalle auton mukaan, vuoden aikana junan kyydissä kulkee 40 000 autoa.

Jos omaa autoa ei ole mukana, matkaa voi jatkaa kätevästi Junabussilla. Pohjoisen matkailukohteisiin lähtee linja-auto sopivasti junan saapumisen jälkeen. Yhteyksiä on muun muassa Kolarista Leville, Ylläsjärvelle ja Äkäslompoloon. Rovaniemeltä jatkoyhteyksiä on esimerkiksi Luostolle, Pyhälle ja Olokselle. Tarkempia tietoja yhteyksistä löytyy vr.fi:n matkahausta.

Yöjunien ja makuupaikkojen liput saa helposti verkkokaupasta vr.fi. Muiden junien liput tulevat myyntiin lähiaikoina. Junabussiaikataulut ovat nähtävillä vr.fi:ssä kesän aikataulukaudelle 22.4. alkaen. Junabussilipun voi ostaa VR:n omista lipunmyyntipisteistä, VR:n asiakaspalvelusta 0600 41 900 (1,99/puhelu + pvm) ja Matkahuollon lipunmyynnistä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu