Lisää vaihtoehtoja junamatkan hintaan

Junalippujen hintoihin tulee uusia vaihtoehtoja 3. kesäkuuta alkaen. Uudet hinnat ja tiedot junalipuista löytyvät tuolloin VR:n sivuilta www.vr.fi.

Jatkossa junavuorojen hinnoittelu pohjautuu yhä enemmän kysyntään, ja samalla VR lisää tarjous- ja kampanjahintaisten matkojen määrää läpi vuoden.

– Tuomme asiakkaillemme uutta valinnanvaraa junamatkan hintaan, sillä tarjoamme esimerkiksi vähemmän kysytyissä junavuoroissa nykyistä edullisempia matkoja. Myös asiakkaiden suosimaa tarjous- ja kampanjahinnoittelua jatketaan edelleen ja jopa lisätään, matkustajaliikennedivisioonan kaupallinen johtaja Lassi Rönkkönen toteaa.

Matkustusajankohdassa joustaminen tuo alennusta Asiakas voi jatkossa säästää joustamalla matkustusajankohdassaan, sillä hiljaisemmissa junavuoroissa matkoja saa edullisemmin kuin suosituimmissa. Eläkeläiset, opiskelijat, juniorit, sekä vapaa-ajalla matkustavat varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet saavat näissä vuoroissa myös nykyistä enemmän alennusta. Alennus voi olla enimmillään 55 prosenttia nykyisen 50 prosentin sijaan.

Vastaavasti vilkkaimmissa vuoroissa alennus on noin viisi prosenttiyksikköä nykyistä pienempi. Kesäkuusta alkaen junalipun hinta vaihtelee kysynnästä riippuen eri junavuorojen ja eri viikonpäivien välillä.

Pendolinojen ja InterCity-junien hinnat noudattelevat uutta käytäntöä, jossa junakalusto ei vaikuta junamatkan hintaan. Pika- ja taajamajunien sekä vyöhykeliikenteen hinnoittelussa ei tapahdu muutoksia. Myös vakiomatkustajien kausi- ja sarjaliput säilyvät nykyisenkaltaisina. Uudistukset koskevat kotimaan kaukoliikennettä. Venäjän liikenteessä ja Allegro-junissa kysyntäperusteinen hinnoittelu on ollut käytössä jo joulukuusta 2011 lähtien.

Perhelipusta myös edullinen Ennakkolippu

Samassa yhteydessä suosittu Perhelippu muuttuu siten, että sen saa jatkossa myös edullisena Ennakkolippuna. Perhelipulla yhtä aikuista kohden yksi 6-16-vuotias juniori matkustaa maksutta.

Ennakkolippuna Perhelipun voi ostaa 60-7 päivää ennen matkaa. Mitä aiemmin matkan hankkii, sitä edullisemmin sen saa. Junamatkojen Peruslippu muuttuu siten, että mahdolliset peruutukset on tehtävä ennen junan lähtöä. Lipun muutokset voi edelleen tehdä aseman lipunmyynnissä tai puhelinpalvelussa viimeistään 24 h junanlähdön jälkeen.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu